FC Nokialla Suomen Mestaruus

2.4.2024

FC Nokian tytöille Suomenmestaruus T19 Futsal Liigassa. Lopputurnaus pelattiin Tampereella Kauppi Sport Centerissä 29.-30.3. FC Nokian kanssa lopputurnaukseen olivat tiensä selvittäneet RaiFu (Raisio), PPJ ( Helsinki) ja Ylämyllyn Yllätys (Liperi).

Välieräparit arvottiin ja FC Nokia sai vastaansa PPJ:n ja toisessa parissa kohtasivat RaiFu ja Yllätys. Nokia pelasi vasta päivän toisessa ottelussa ja sai näin ollen aloittaa turnausurakkansa katsomon puolelta. Lohkovoittajat Raifu ja Yllätys iskivät yhteen ja tämän koitoksen vei nimiinsä selkein lukemin Yllätys, joka voitti ottelun sekä finaalipaikan lukemin 1-7 eikä voittajasta lopulta jäänyt epäselvyyttä.

Ottelu Nokian ja PPJ:n välillä alkoi tasaisissa merkeissä ja eteni näin aina puoliväliin asti, sillä tauolle mentiin lukemissa 1-1. Toisella puoliskolla Nokian kone lähti käyntiin ja puksutteli tyylikkäästi 10-2 voittoon.  Nokian maalareina Milja Puntalo, Joanna Heinonen ja Enni Huikuri kahdesti, Iiris Paavola hattutempun arvoisesti eli kolmesti ja Essi Ikonen kerran.  Nokia hienosti finaaliin.

Finaalissa oli vastakkain kaksi välierässä useamman maalin viimeistellyttä joukkuetta. Ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti ja tarjosi alusta asti yleisölle vastinetta. Nokia onnistui heti ottelun alkumetreillä maalinteossa ja karkasi jo 2-0 johtoon, kun peli oli vanhennun n. 5 minuuttia. Yllätys pääsi kuitenkin kaventamaan tilanteeksi 2-1 minuutin kuluttua Nokian 2-0 johtomaalista.  Nokia jatkoi kuitenkin hyviä otteitaan ja maalasi kolmannen kerran ensimmäisen jakson puolivälissä. Tauolle mentiin Nokian kahden maalin johdossa tilanteessa 3-1. Toinen puoliaika jatkui yhtä vahvasti kuin ensimmäinenkin. Nokia pyrki pitämään kiinni johtoasemastaan ja paikka paikoin ehkä liikaakin luovutti ottelun hallintaa Yllätykselle, joka kiivaasti haki lisäosumia. Nokian viimeistely oli kuitenkin tehokkaampaa ja se siirtyi jo 4-1 johtoon toisen jakson alkupuolella. Hyvän olon tunne hiipi puseron alle ja kuin varkain Yllätys pääsi vielä mukaan peliin kaventaen tilanteeksi 4-2. Nokia kuittasi nopeasti päivän viidennen maalin pitäen eron jälleen turvallisen tuntuisena, kunnes vajaassa minuutissa Yllätys iski kahdesti tullen maalin päähän. Tässä vaiheessa ottelua oli vielä pelaamatta reilu viisi minuuttia. Nokian peli oli hetkellisesti sekaisin, kunnes hiljalleen palikoita saatiin kasattua ja kellosta kulutettua aikaa pois. Viimein loppuvihellys vapautti nokialaiset piinasta ja mestaruus varmistui. FC Nokialle Suomen mestaruus kultaa lukemin 5-4. Edellisestä olikin jo tovi vierähtänyt, sillä 2015 FC Nokia voitti B-tyttöjen Suomen mestaruus kultaa ikäluokalla 1998-99.

Kulta maistui makealle tiukkojen vaiheiden jälkeen!

Finaalissa FC Nokian maaleista vastasivat Jenna Koskinen kahdella osumalla, Venla Sulonen, Milja Puntalo ja Pinja Syvänen.

Nokia peluutti läpi turnauksen koko mukana ollutta roosteria (13 pelaajaa). Laajuutta siis löytyi. Välierässä maalissa torjui Aino Hauta-alus ja finaalissa torjuntavastuun kantoi Ella Leinonen, joka palkittiin finaaliottelussa Nokian parhaana. Välierän parhaana pelaajana palkittiin Nokialta Milja Puntalo. Lisäksi Puntalo nappasi koko turnauksen MVP-pelaajan tittelin.