Huono alkui kostautui vieraspelimatkalla

27.11.2017

Riemulle tärkeät pisteet numeroin 8-4

Kahden viikon pelitauko näkyi vieraiden otteissa jo alkulämmittelyssä eikä kurssia onnistuttu kääntämään ennen ottelun alkua. Sunnuntai-illan ottelu ei lähtenyt käyntiin kauhean hyvistä ennakkoasetelmista. Kokoonpanoon jouduttiin tekemään muutoksia vielä viime metreillä ja viimeinen vielä juuri ennen alkuvihellystä. Kotijoukkue lähti otteluun hyvällä sykkeellä alusta asti ja pyrki aktiivisesti tuomaan pelivälinettä Nokian kenttäpäätyyn, mutta myös Nokia loi painetta kotijoukkueen maalille kelvollisilla hyökkäyksillä. Kakkoskenttä loi ensimmäisen maukkaan paikan puolentoistaminuutin kohdalla, kun Jenni Rantonen ja Pinja Aaltonen tekivät tuhojaan. Aaltosen veto kuitenkin ohi maalin. Heti perään pääsi Rantonen yrittämään Aaltosen tarjoilusta, mutta Riemun maalivahti onnistui torjumaan tilanteen kulmaksi. 2:44 kellossa, kun Lehtonen nousi pohjapelaajan paikalta väkevästi oikeaa laitaa ylös, mutta jälleen Riemun maalivahti venytti loistavan jalkatorjunnan. Hyvistä hyökkäyksistä huolimatta maalitiliä ei saatu avattua. Ajassa 6:14 kotijoukkue onnistui vaarattoman näköisestä tilanteesta pelaamaan pallon maaliin ja siirtymään 1-0 johtoon. Maskin takaa tullut matala löysä veto upposi sisään pelaajien jalkojen juuresta. Tästä se alamäki alkoi, kun vielä annettiin mahdollisuus toiseen helppoon maaliin oman puolustusvirheen seurauksena ajassa 6:48 oli kaaos valmis. Nokian peli sekosi ja kentällä säntäiltiin päättömästi ilman ajatusta. Pallollinen pelaaminen katosi kokonaan vaikka tähän asti tilanteita oli pystytty luomaan hyvin. Kolmannen kerran pallo kaivettiin maalista kellon näyttässä 8:24. Nokia pyrki löytämään omaan peliinsä pelijuonen aikalisän turvin. Kotijoukkueen pahin rynnistys saatiinkin laantumaan, mutta pallollinen pelaaminen tuotti edelleen ongelmia. Ajassa 14:19 saatiin viimein onnistuminen maalin muodossa, kun Viren - Lehtonen syötteli Riemu puolustuksen kahville ja kavensi tilanteeksi 1-3. Mutta ilo oli lyhytaikainen, kun jo seuraavalla minuutilla annettiin jälleen helppo maali kaverille puolustuspään virheen seurauksena. Takatolpalle ei vaan voi jättää pelaajaa yksin patsastelemaan. Vielä varmemmaksi vakuudeksi räpellettiin puoliajan loppuun vielä kertaalleen ja näin tauolle mentiin kotijoukkueen tukevassa 5-1 johdossa.

Nokia pyrki hakemaan kopista uuden alun peliinsä, mutta vaikeaa se oli eikä asiaa toki yhtään helpottanut se, että pelin ensimmäisellä puoliajalla loukkaantunut Pinja Aaltonen haettiin ambulanssilla sairaalaan tutkittavaksi. Joukkue kokosi kuitenkin itsensä hyvin ja toisen puoliajan alku olikin täysin vieraiden hallintaa. Kotijoukkue ei päässyt peliin mukaan millään muotoa ja maalivahti Kortesmaa sai olla maalillaan rauhassa. Hyvä ote tuotti tulosta ja ajassa 21.20 Senni Viren kavensi tilanteeksi 2-5 komealla vedolla Sivurajan tuntumasta Sini Sulosen toimiessa syöttäjänä. Seuraavan namupaikan Sulonen tarjoili Alminojalle maalin eteen, mutta tämän viimeistely ei onnistunut ja veto suuntautui päin maalivahtia. Nokia heilutti maaliverkkoa seuraavan kerran ajassa 31:31, kun Alminojan roikkopallo suuntautui kohti takatolppaa ja Lehtosta joka puski Aglan maaliin vaikeasta asennosta. Nokia oli tullut jo kahden  maalin päähän ja peliaikaa oli vielä reilusti jäljellä. Kotijoukkue oli jo hiukan hädissään muuttuneesta tilanteesta, mutta kuittasi tilanteen nopeasti ja tyrehdytti vieraiden takaa-ajon komealla osumalla, joka painui yläriman alle ajassa 31:43. Seuraavakin maali oli kotijoukkueen osuma ajassa 32:35, kun pallollinen pelaaja päästettiin liikkumaan poikittain keskelle eikä vetoakaan onnistuttu puolustamaan pois. Näin tilanne oli jälleen vaihtunut ja Riemu johti jälleen neljällä maalilla ja tilanne oli 7-3. Nokia lähti kuitenkin hakemaan vielä maaleja ylivoimapelillä ja onnistuikin tässä, kun Viren viimeisteli illan toisen maalinsa ajassa 37:12 ja tilanne oli 7-4. Mutta sitten taas huolimaton syöttö ylivoimapelissä ja kotijoukkue pääsi nostamaan pallon tyhjiin. Nokian Karoliina Huida veti pallon vielä ylärimaan puoliminuuttia ennen loppua, mutta enempää osumia ei pelissä nähty ja Nokia kotimatkalle ilman pisteitä. Pelaaminen puolustussuuntaan oli tänään vaikeaa ja tehtiin liikaa helppoja virheitä, joilla vastustaja pääsi karkumatkalle. Ryhtiliike toiselle puoliajalle ei tuottanut toivottua tulosta, kun samaan aikaan tehtiin tukku helppoja virheitä omassa päässä. Vieraiden parhaana palkittiin Senni Viren.

Vaikka reissun pelillinen anti jäi nokialaisittain torsoksi, nousi tunnelma bussissa kuitenkin kattoon, eikä näin ollen koko reissu mennyt aivan penkin alle. Ei kun kohti uusia seikkailuja. Ehkä se päivä paistaa vielä risukasaankin.

Kokoonpano: Emmi Kortesmaa, Ella Lehtonen, Senni Viren, Sini Sulonen, Karoliina Huida, Pinja Aaltonen, Saana Silvennoinen, Elli Koivula, Tiiu-Liinu Lehtonen, Emmi Alminoja, Jenni Rantonen

Senni Viren 2+1

Ella Lehtonen 2+1