Edustus ei saanut tälläkään kertaa peliään kulkemaan toivotulla tavalla

2.12.2017

Jo toistamiseen tärkeät pisteet jäivät Jyväskylään

FC:n naiset matkasivat jälleen Jyväskylään, tällä kertaa sarjanousija Kadyn vieraaksi, joka ennen iltapäivän peliä piti hallussaan sarjajumbon paikkaa kolmella pisteellä Nokian ollessa sijaa ylempänä kuudella pisteellä. Kyseessä oli siis jälleen keran tärkeä peli. Lähtökohdat otteluun eivät vierailla olleet parhaat mahdolliset, sillä kokoonpanosta puuttuivat kokonaan joukkueessa tällä kaudella eniten pisteitä nikkaroineet pelinaiset Ella Lehtonen ja Senni Viren. Viimeksi mainittu loukkasi harmittavasti nilkkansa menneen viikon harjoituksissa eikä toipunut pelikuntoon. Näin ollen ratkaisijan viittaa soviteltiin muiden hartioille. 

Peli alkoi vierailta vahvasti ja unelma alku oli todella lähellä, sillä 25 sekunnin pelaamisen jälkeen Sofia Hautanen pääsi liruttamaan pallon kohti takakulmaa. Vaihtopenkki ehti jo tuulettamaan maalin merkiksi, mutta pallo meni hiuksen hienosti ohi.  Hyvä ote jatkui ja kymmenen sekuntia myöhemmin oli Jenni Rantosella mahdollisuus avata illan maalitili Sini Sulosen syötöstä, mutta veto harmittavasti hyvästä paikasta ohi maalin. Sen sijaan kotijoukkue käytti oman tilanteensa paljon tehokkaammin ja siirtyi 1-0 johtoon kolmannella peliminuutilla. Jälleen kerran puolustuspelaaminen oli liian löysää. Ja kuten niin monesti aiemminkin, niin annettiin heti perään vielä toinen lahja kotijoukkueelle ja kahdenkymmenen sekunnin päästä edellisestä pallo kaivettiin toistamiseen Nokian verkosta. Hyvä alku ja latautuminen katosi savuna ilmaan ja ote pelistä annettiin emännille. Kumpikaan joukkue ei saanut aikaiseksi kunnollista pallonhallintaa ja Nokian syöttötarkkuus oli pahasti hakoteillä. Kahdeksan minuutin korvilla vieraat rakentelivat pari maukasta paikkaa, mutta Hautasen ja Silvennoisen hyvät vedot eivät tällä kertaa tuottaneet tulosta. Kellossa 8:31 ja viimein onnistuminen maalin muodossa ja FC kavensi tilanteeksi 2-1 Sofia Hautasen viimeistellessä Emilia Stenbergin esityöstä.Tämä oli Hautasen ensimmäinen liigamaali.Maalin myötä vieraat pääsivät taas mukaan peliin ja ajassa 11:34 oli Rantonen jälleen hyvässä paikassa, mutta veto yli maalin. Hetken päästä palloa pelattiin jälleen Nokian päässä ja tällä kertaa kotijoukkue onnistui hiukan onnekkaastikin viimeistelemään kolmannen maalinsa. Sivurajasta pallo keskelle ja roikkoveto kaukaa putosi maaliin ajassa 11:54. Eikä peli ehtinyt vanheta kuin puoliminuuttia eteenpäin kun pallo kaivettiin maalista neljännen kerran jälleen omasta sähläyksestä puolustuspäässä, tilanteessa jos Nokian pelaajat melkein itse kuljettivat pallon maaliin. Vielä ensimmäisen puoliajan loppuun vieraat ottivat ohjat käsiinsä ja pyörittivät palloa mallikkaasti. Ajassa 15:36 Sini Sulosen syöttö löysi Jenni Rantosen ylhäältä, mutta Rantosen viimeistely ohi maalista. Tauolle kotijoukkueen 4-1 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi vahvassa vieraskomennossa. Nokia piti palloa hallussaan ja pyöritti peliä rakennellen maukkaita tilanteita toisensa perään. 24' kohdalla Sulonen vapautti jälleen Rantosen maalipaikkaan, mutta maalivahti oli hyvin vastassa ja onnistui peittämään tilanteen. Heti perään Emilia Stenbergin tulinen veto maskin takaa kolahti harmittavasti tolppaan. Vajaa kymmenen sekuntia tämän jälkeen pääsi Saana Silvennoinen vetämään Karoliina Huida syötöstä, mutta veto hiukan ohi maalista. Harmittavaa oli, että hyvä pallon ja pelinhallinta ei näkynyt tulostaululla. Sen sijaan taas harmittava puolustuspään virhe, josta kotijoukkue rankaisi välittömästi ja siirtyi jo 5-1 johtoon. Tähän viimeistään mureni vieraiden usko pelikellon näyttäessä 33' . Aloituksesta painettiin palloa kuitenkin vielä Kadyn maalia kohti ja tälle pelille tyypillisesti kumahti Karoliina Huidan veto tolppaan. Sen sijaan kotijoukkue janosi vielä lisämaaleja ja onnistui viimeistelemään loppulukemat 6-1 jälleen puolittain puolustetusta tilanteesta. Vielä ottelun loppuun Nokia rakenteli hyvällä pallonhallinnalla peliä, mutta tänään maalinteko oli todella hankalaa eikä hyvistäkään paikoista saatu palloa sisään. Samaan aikaan oman pään virheet ja heikko puolustusasenne kostautuivat kotijoukkueen tahtotilan ollessa vahvempi. Tänään kentällä pärjäsi myös fysiikalla ja kotijoukkueelta sitä löytyi vieraita enemmän. Nokian parhaana palkittiin Jenni Rantonen. 

Nyt joukkueella on jälleen kahden viikon tauko, joten pelirytmissä pysyminen on hiukan hankalaa. Seuraava ottelu pelataan Nokian palloiluhallilla lauantaina 16.12. klo 13.00 ja silloin Nokia ottaa toistamiseen mittaa Kadysta. 

Kokoonpano: Emmi Kortesmaa, Emilia Stenberg, Emmi Alminoja, Sini Sulonen, Saana Silvennoinen, Oona Ikonen, Karoliina Huida, Jenni Rantonen, Sofia Hautanen, Elli Koivula, Pinja Aaltonen

1+0 Sofia Hautanen

0+1 Emilia Stenberg