Unelma-alusta huolimatta jumbofinaalin pisteet matkasivat Jyväskylään

18.12.2017

FC Nokia - KaDy 2-5

LÄhtökohdat päivän otteluun eivät tälläkään kertaa olleet parhaat mahdolliset, sillä kotijoukkue joutui lähtemään otteluun ilman maalivahtiaan. Tolppien väliin asettui Senni Viren, joka aina silloin tällöin tuuraa maalivahteja myös jalkapallon puolella. Tämä luonnollisesti oli poissa joukkueen hyökkäyspelistä. Lisäksi useampi pelaaja oli flunssan kourissa, mutta selittelyt sikseen. 

Kotijoukkue sai oikean unelma-alun, sillä pallo kaivettiin vieraiden maalista jo seitsemän sekunnin pelaamisen jälkeen, kun Nokia rokotti ensimmäisestä hyökkäyksestään. Lehtosen syötönkatko oikealla laidalla, kiihdytys ja veto maalia kohti, pallo ei mennyt maaliin , mutta kimposi suoraan Sulosen jalkaan ja kaunis siirto tyhjään maaliin. Kotijoukkue 1-0 johtoon. Mutta sitten todella harmittavasti pääsi vieraat kaventamaan ajassa 2.14, kun laidasta lähtenyt veto otti kimmokkeen puolustavan pelaajan jalasta vaihtaen ikäsvästi suuntaa ja pomppi kaikkien hämmästykseksi maaliin aivan etutolpan juuresta. Peli oli tasan 1-1. Seuraava maalipaikka oli Nokian, kun Lehtosen veto hiukan ohi takatolpalta ajassa 4.18. Ottelu pysyi tasaisena ja puolittaisia tilanteita luotiin molmempiin päihin. 9.59 kellossa, kun pitkän tauon jälkeen paluun liigakentille tehnyt Lahtinen pelasi pitkän pallon Lehtoselle toiseen  päähän, jonka pusku kuitenkin hiukan ohi maalin. Kello näytti aikaa 11.18,kun Nokian pelaaja tarjoili johtomaalin tekopaikan vierasjoukkueelle harhasyötön muodossa. Tällä kertaa veto kuitenkin kumahti yläriman kautta kentän puolelle ja kotijoukkue selvisi säikähdyksellä. Tästä ei kuitenkaan otettu opiksi, vaan seuraavakin maalipaikka tarjoiltiin kultalautasella, kun Virenin avaus maalista suoraan Kadypelaajan jalkaan, joka kiitti ja kumarsi 2-1 johtomaalin muodossa. Tarkka laukaus tolpan kautta sisään. 13:40 Nokia pelasi näyttävästi seinäsyötöillä maalipaikan, mutta Ikonen maalin edessä ei aivan yltänyt Rantosen poikittaiseen syöttöön ja tasoitusmaali jäi syntymättä. 15:02 ja vieraille tarjoutui jälleen paikka lisätä johtoaan, tällä kertaa viimeistely avopaikassa ontui pahemman kerran. 15:16 harmittava hyökkäyspään menetys laidassa ja Perälä pääsi etenemään yksinään laidasta. Viren tuli kuitenkin hyvin peittämään eikä lisämaaleja nähty. Mutta sitten ajassa 17.14 puolustus petti eikä ehditty ajoissa peittämään. Laidasta lähtenyt pallo upposi maalin kattoon ohi Virenin. Vieraat siirtyivät 1-3 johtoon, jotka olivat myös taukolukemat. 

Nokia tuli toiselle puolikkaalle vahvasti ja heti ajassa 21.17 oli kavennusmaali todella lähellä, mutta Lahtisen yläkulmaan suuntautuneen vedon eteen KaDyn maalivahti sai sormensa eteen. Tilannetta seurasi kulmapotku. Vajaa minuutti tästä koki vierasjoukkue kovia, kun Perälä loukkasi nilkkansa Nokian maalin edessä hyökkäystilanteen ollessa jo ohitse. Hetken huilin jälkeen hän pystyi kuitenkin jatkamaan peliään. Minuutti  tämän jälkeen Nokia vyörytti pallon väkisin KaDyn maalin eteen, hyvästä paineesta huolimatta palloa ei saatu maaliin, vaan sen sijaan tilanteessa Nokian Stenberg sai potkun jalkoihinsa ja joutui tämän seurauksena jättämään kentän. Kumpikaan tuomareista ei kuitenkaan nähnyt tilanteessa mitään väärää ja peli jatkui normaalisti. Ja kuten jo niin monesti aiemminkin, niin jälleen toisessa päässä tapahtui ja ajassa 25.25 onnistui vierasjoukkue kasvattamaan johtoaan ja viimeisteli iltapäivän neljännen maalinsa. Nokian pelin avaaminen tuotti hiukan vaikeuksia ja syöttösuuntien ollessa hukassa, ennakoi KaDy- pelaaja poikittaisen syötön ja pääsi viimeistelemään aivan keskeltä joukkueensa seuraavan maalin. Tämän jälkeen kotijoukkueella oli pitkä hyvä hyökkäysjakso, josta sitten viimein palkinnoksi kavennusmaali ajassa 29.26. Pinja Aaltosen poikittainen pallo takatolpalle, jonne Lahtinen päättäväisesti rynnisti ja liukui  pallon sisään. Taisipa siinä tilanteessa myös hieman loukata itseään, mutta jatkoi kuitenkin pelaamista. Heti perään pelattiin loistopaikka Rantoselle maalin kulmalle, mutta pusku ei onnistunut toiovotulla tavalla. Heti perään Sivurajasta rakennettiin vetopaikka, mutta veto hiukan ohi maalin. Ja koska kotijoukkue ei saanut hyödynnettyö omia paikkojaan, niin oli jokseenkin odotettavissa, että vieraat niin onnistuvat tekemään ja 2-5 maali syntyikin hienosti syötellen, kun Nokian puolustus hiukan uinahti ja pelaajia unohdettiin vapaaksi. Pelikello näytti tällöin 32.48.Nokia otti aikalisän ajassa 35.24 ja samassa ajassa aloitti pyörittämään ylivoimaa. Vieraat päästivät Nokian helposti omalle alueelleen pyörittämään ylivoimaa ja maalipaikkoja saatiinkin rakenneltua muutamaan otteeseen, mutta kun ei mene sisään niin ei mene. Viimeinen yritys lähti Virenin lapikkaasta pari sekuntia ennen loppua ja tämäkin veto kumahti kuvaavasti ylärimaan. Näin pisteet matkasivat Jyväskylään. Nokian parhaana palkittiin Sini Sulonen.

Huonosta tuloksesta huolimatta päätä ei laiteta pensaaseen. Pelissä oli paljon hyvää ja moni osa-alue parani edelliseen verrattuna, vaikka toki paljon jäi vielä parannettavaakin. Hiukan jälleen toivoisi rouva Fortunankin pomppivan Nokian tytöille sen verran nyt tuntuu olevan epäonnea jälleen kerran matkassa mukana. Nyt vain harjoitellaan kuviot kuntoon ja lähdetään pystyssä päin kevätkierrokselle. Sarja on tasainen ja mitä vain voi tapahtua ;). 

0.7 ' 1-0 Sini Sulonen ( Ella Lehtonen)

2.14 1-1

11.48 1-2

17.14 1-3

25.25 1-4

29.26 2-4 Erika Lahtinen ( Pinja Aaltonen)

32.48 2-5

Kokoonpano: Senni Viren, Emilia Stenberg, Emmi Alminoja, Oona Ikonen, Karoliina Huida, Erika Lahtinen, Jenni Rantonen, Sini Sulonen, Ella Lehtonen, Pinja Aaltonen, Elli Koivula