FC Halikko parempi Nokialla

17.2.2020

FC Nokia - FC Halikko 1-4

Lauantaina Nokialla pelattiin naisten futsalissa kärkimatsi, kun Nokian naiset saivat vieraakseen FC Halikon, joka on jo varmistannut itselleen paikan liigakarsintoihin. Näin vieraat pystyvät pelaamaan loput jäljellä olevat ottelunsa paineitta. 

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Nokia sai heti ottelun alkuun vapaapotkun hyvästä paikasta ajassa 2.29, mutta veto kilpistyi pelaajien jalkoihin. Heti perään Koivula nappasi pallon hyökkäyspuoliskolla ja oli pääsemässä nokikkain maalivahdin kanssa. Harmittavasti pallo kuitenkin karkasi ja päätyi maalivahdin käsiin. Vieraat sen sijaan käyttivät oman paikkansa ajassa 4.42, kun pallo pelattiin poikittain takatolpalle. Nokian puolustus oli hiukan myöhässä ja hiukan onnekkaastikin pallo kimposi Halikkopelaajan jalasta Kortesmaan yli maaliin. Taululle 0-1. Nokia jatkoi kuitenkin omaa peliään maalista lannistumatta ja saikin luotua tilanteita vieraiden maalille,mutta maalivahtia ei kuitenkaan päästy kunnolla hätyyttelemään. Ajassa 11.14 J.Sulonen ja Lahtinen olivat prässäämässä yhteistuumin hyökkäysalueella, josta Lahtinen nappasi pallon ja viimeisteli varmasti kotijoukkueen maalin tasoittaen tilanteeksi 1-1. Minuutti tämän jälkeen nokialaiset pääsivät jälleen juonimaan vapaapotkua, mutta tuloksetta. Kellossa 13.13 ja jälleen vierasjoukkue viimeisteli maalin. Tällä kertaa kotijoukkueen puolustuspelaaminen petti hyökkäyspäässä ja vieraat pääsivät helposti pelaamaan pallon hyökkäysalueelle. Veto onnistui täydellisesti ja matala veto upposi maaliin takatolpan juurelta - 1-2 vieraille. Nokia sai pelattua tasoituspaikan Josefiina Järälle ajassa 15.50, mutta veto kilpistyi jalkoihin. 17.27 ajassa vieraat rakentelivat näyttävän maalin, jota edelsi maltillinen pallon siirtely pelaajalta toiselle. Nokian pelaajat olivat koko ajan hiukan myöhässä ja lopulta pallo siirrelltiin maltillisesti maaliin asti. Tauolle mentiin 1-3 vierasjohdossa. 

Toinen puoliaika kulki pitkälti ensimmäisen tahtiin - maaleja vain nähtiin vähemmän. Nokia pyrki vielä jakson loppupuolella ylivoimalla kaventamaan lukemia ja onnistuikin luomaan selvästi kolme jo varmalta näyttävää maalipaikkaa, mutta pallo tuhrittiin takatolpalla ohi, maalin edestä ohi ja kerran pamautettiin tolppaan ja kun vielä näiden paikkojen lisäksi ottelun loppuhetkillä rakennettiin vetopaikka maalin läheisyyteen - pallon haltuunotto todennäköisesti maksoi maalin - oli Nokialla jälleen riittävä määrä paikkoja tasoittaa ottelu. Tästä huolimatta ei jäänyt epäselvää siitä, kumpi joukkue oli lauantaina niskan päällä ja heilutteli tahtipuikkoa. Nokian parhaana palkittiin läpi ottelun ennakkoluulottomasti pelannut nuori Ella Saranpää. Nokialla on jäljellä vielä yksi ottelu, kun se 1.3. matkustaa EBK:n vieraaksi Espooseen. Sarjan kakkossija on vielä ns. omissa käsissä. 

Tehot: Erika Lahtinen 1+0

Kokoonpano: Emmi Kortesmaa, Erika Lahtinen, Josefiina Järä, Marika Ropanen, Sini Sulonen, Jonna Sulonen, Elli Koivula, Lena Ojala, Ella Saranpää, Aura Mäkinen, Lotta Hautamäki,