Edustuksella liigassa tuplaviikonloppu

16.11.2021

Vieraissa kohdattiin Tampereen Ilves

Lauantaina Nokian naiset matkasivat vieraspeliin Tampereelle Ilves FS:n kotiluolaan. Isänpäivän aaton pelistä kehkeytyikin tiukka kamppailu kestomenestyjä Ilveksen ja nousijajoukkue Nokian välillä. Kotijoukkue pääsi heti ottelun alkuhetkillä hyville paikoille, mutta Kortesmaa maalin suulla ei ollut yllätettävissä. Koneiden käynnistyttyä pääsi myös vierasjoukkue yrittämään maalia. Ottelun ensimmäinen maali syntyi pelikellon näyttäessä 10.13, kun Ilves onnistui hiukan onnekkaastikin siirtymään 1-0 johtoon sivurajatilanteesta, jossa veto lähti melko kaukaa, mutta sopivasti maskin takaa. Kortesmaa sai näppinsä väliin, mutta ei riittävästi ja pallo painui verkkoon. Tämä oli ensimmäisen puoliskon ainoa maali. 

Toinen puoliaika oli ensimmäisen tapaan Ilveksen hallintaa, kun Nokia pääsääntöisesti pyrki vain puolustamaan omaa maaliaan ja iskemään nopeasti vastaan. Muutamasta hyvästä tilanteesta huolimatta palloa ei saatu verkkoon asti. Nokian päässä Kortesmaa esitti huipputorjuntoja toisensa perään pitäen joukkueensa mukana ottelussa ja antoi näin mahdollisuuden taistella pisteistä. 

Ottelun lopussa Nokia yritti vielä hakea tasoitusta ylivoimalla, mutta ei saanut peliään pyörimään. Kun pallo lopulta saatiin hyökkäyspuoliskolle, niin ratkaisut olivat hätäisiä ja Ilves pääsi vain pelailemaan lopun ajan kellosta pois. Näin ottelu päättyi kotijoukkueen 1-0 voittoon. 

Ottelun parhaina palkittiin molempien joukkueiden maalivahdit - FC Nokia Emmi Kortesmaa ja Ilves Lilli Sandström. 

Tappiosta huolimatta pelissä oli paljon hyviä elementtejä, josta on hyvä lähteä rakentamaan jatkoa. Pelissä oli selvästi näkyvissä liiallinen kunnioitus vastustajaa kohtaan ja näin annettiin liikaa tilaa ja aikaa - oltiin koko ajan hiukan jäljessä ja varmisteltiin liikaa omaa päätä. Rohkeampaa hyökkäyspeliä, niin saadaan tulosta aikaiseksi myös maalien muodossa. Positiivisin mielin kuitenkin eteenpäin kohti seuraavaa haastetta, joka on heti nurkan takana. 

Kokoonpano: Emmi Kortesmaa, Julia Lahnajärvi, Marika Ropanen, Oosa Fjäder, Sini Sulonen, Tilda Pyykkönen, Elli Koivula, Anna Orslahti, Ella Saranpää, Sofia Hautanen, Tea Helminen