Naisten liigassa jälleen vieraspiste

13.2.2022

GFT - FC Nokia 3-1 ja. vars. peliaika 1-1 (0-0)

Lauantaina matkattiin Espooseen GFT:n kotiluolaan. GFT löytyy sarjataulukossa sijalta 3. GFT vei kauden ensimmäisen kohtaamisen nimiinsä syksyllä selvin lukemin 2-9, joten Nokia lähti otteluun selkeästi haastajan penkiltä pitäen hallussaan sarjan jumbosijaa.

Ottelu aloitettiin viikon takaisen kaavan mukaan vahvasti ja päästiin heti peliin kiinni, mikä ehkä hiukan yllättikin vastustajan. Nokia onnistui ottelun alusta asti luomaan painetta kotijoukkueen maalille ja tästä osoituksena keltainen kortti, jota Sani Isokivijärvi joutui katselemaan reilun kolmen minuutin pelaamisen jälkeen pysäyttäessään Nokian pelaajan sääntöjen vastaisesti. Tästä tuomiosta kotijoukkue jaksoi kantaa kaunaa läpi ottelun.

Molemmat joukkueet onnistuivat luomaan muutaman todella maukkaankin maalipaikan, mutta lopullinen niitti jäi uupumaan. Nokia oli todella lähellä avausmaalia, kun Saranpää riisti pallon keskialueella, nousi nopeasti ja tuikkasi pallon kohti alakulmaa. veto kilahti harmittavasti tolppaan.Tauolle mentiinkin lopulta maalittomassa tasatilanteessa 0-0. 

Ensimmäisen jakson tapahtumien puitteissa ei olisi ollut väärin vieraiden johtoasemakaan.

Ottelun toinen jakso jatkui yhtä tasaisissa merkeissä kuin ensimmäinenkin eikä palloa saatu verkkoon asti sitten millään. Ottelu eteni aina viimeiselle vitoselle ennenkuin kotijoukkue onnistui siirtymään 1-0 johtoon Jenni Talvelan maalilla. Maalia edelsi vierailta hiukan sekavampi pätkä pelissä, jossa jostain syystä keskityttiin vain puolustamiseenja kotijoukkue pääsi rakentamaan monta tilannetta kulma- ja sivurajatilanteista.  Maalin synty aika oli 34:55. Nokia ei häkeltynyt maalista vaan vastasi välittömästi ajassa 35:18, kun Tilda Pyykkösen syöttö löysi Ella Saranpään ja tämä niittasi voimalla pallon verkkoon. Vieraiden nuori vielä B-ikäinen kaksikko toi vieraat takaisin peliin tasoittaen ottelutilanteeksi 1-1. Pelaajilla oli kova halu ratkaista ottelu varsinaisella peliajalla ja vielä puoli minuuttia ennen loppua pelattiin Lena Ojala vapaaksi maalin eteen. Ojala kääntyi ja veti, mutta huonosta asennosta pallo harmittavasti yli maalin. Kotijoukkue sai myös vielä kertaalleen pelattua pallon vieraiden päätyyn, mutta mitään vaarallista siitä ei syntynyt.

Edettiin jatkoajalle. Jatkoajan puoliväliin edettiin hienosti, mutta sitten tuli harmittava nukahdus ja GFT pääsi rokottamaan kahdesti minuutin sisään. Ensin ajassa 34:14 Kykkänen riisti pallon ja vei joukkueensa 2-1 johtoon ja heti perään ajassa 43:44 Talvela viimeisteli illan toisensa 3-1. Nokia yritti vielä ylivoiman turvin luoda painetta, mutta takki oli melkoisen tyhjä ja ottelu päättyi kotijoukkueelle 3-1 jatkoajan jälkeen.

Parhaina pelaajina palkittiin molemmista joukkueista maalivahdit. Nokialta Emiliia Syvänen ja kotijoukkueelta Jenni Niemelä.

Jälleen onnistuttiin haastamaan kärkipään joukkue ja voittokin oli todella lähellä. Pelattiin jälleen hyvä 40 minuuttinen ja onnistuttiin jälleen parantamaan edellisestä pelistä. Vielä vaan pitää saada viimeistely vaadittavalle tasolle. Tärkeä piste kuitenkin jälleen mukaan. 

Kevätkierroksen pelatuista 6 ottelusta Nokia on nyt saalistanut voiton ja kolme tasapelipistettä. Tappiot ovat tulleet vieraspelireissulta Torniosta ja kotipelistä Halikkoa vastaan, kun peliin jouduttiin Koronan runtelemalla joukkueella (korona kaatoi kaksi pelaavaa kenttää petiin ja näillä toipilailla sitten yritettiin räpiköidä pelissä ). Tästä taas positiivisin miettein eteenpäin. Peli kehittyy koko ajan ja pelaajien itseluottamus siinä mukana. Olemme oikealla tiellä. Viikon päästä taistellaan jälleen kotihallissa, kun saamme vieraaksi Ilveksen. Ottelu alkaa klo 13.00. 

Kokoonpano: Emiilia Syvänen, Marika Ropanen, Jonna Sulonen, Sini Sulonen, Elli Koivula, Ella Saranpää, Tilda Pyykkönen, Lena Ojala, Essi Ikonen, Sofia Hautanen, Oosa Fjäder. 

Tehot: Ella Saranpää 1+0 , Tilda Pyykkönen 0+1