Ykkösessä vaikea vierasreissu

21.2.2022

PiPS - FC Nokia2 7-0 (3-0)

FC Nokia/2 matkasi lauantaina Piikkiöön, jossa samanaikaisesti liigapelin kanssa pelattiin Ykkösen peli. Alla oli rikkonainen harjoitusviikko Koronan iskiessä toistamiseen laajemmalla rintamalla nokialaisleiriin ja vaikeuttaen näin valmistautumista vkl:n peleihin sekä kokoonpanon kokoamista. Matkaan saatiin kuitenkin kaksi kentällistä enemmmän tai vähemmän pelikuntoisia pelaajia. 

Vaikka ottelun lopputulos kirjattiin selkeästi kotijoukkueen, niin tulos ei tälläkään kertaa kerro kuitenkaan totuutta kenttätapahtumista ja voimasuhteista ottelun aikana. Kyseessä kuitenkin on tulosurheilu joten tälläkään kertaa hyvästä taistelusta tai tolppalaukauksista ei jaeta pisteitä, vaan onnistuminen mitataan ainoastaan maalien määrästä ja tässä kotijoukkue oli tänään selvästi parempi. 

Harmittavaa oli vielä ottelun loppuhetkillä Puntalon saama punainen kortti, kun hän yritti liukua estääkseen maalin ja pallo osuikin käteen. Harmittavammaksi tilanteen teki jälleen tuomareiden osaamattomuus sääntöjen suhteen. Tilanteesta tuomittiin punainen kortti ja automaattisesti seurauksena tietenkin ulosajo ja yhden ottelun pelikielto. Oltiin rankkarialueella, joten pallo pilkulle ja tästä maaliin. Tässä kohdassa vielä olemme samaa  mieltä. Mutta tämän maalin jälkeen vieraat joutuivat vielä jatkamaan peliä yhden vajaalla tuomareiden kummallisen sääntötulkinnan takia. Eiköhän tuo vastustajan tekemä maali kumonnut tuon alivoiman ja peliä olisi pitänyt jatkaa tasakentällisin. Onneksi peli oli tuloksen valossa selvä eikä tämä osaamattomuus lopulta vaikuttanut lopputulokseen. Tilanne olisi ollu toinen, jos jompikumpi joukkueista olisi johtanut 1-2 maalilla tai oltaisiin oltu tasatilanteessa. Että näin tällä kertaa. 

Harmittavaa, että lähes jokaisessa Ykkösen pelissä tuomareiden kanssa on tullut ongelmia aivan selkeistä säännöistä. Pelataan kuitenkin toiseksi ylimmällä sarjatasolla. Lajin eteenpäin vieminen ja kehittäminen on hankalaa, jos  yksinkertaistenkin sääntöjen kanssa ollaan hukassa. 

Nokian parhaana palkittiin Josefiina Järä. 

Nokialla on jäljellä vielä kaksi ottelua Naisten Ykkösessä, joista ensimmäinen pelataan Nokialla viikon päästä sunnuntaina, kun vieraaksi kotihalliin saapuu PU-62. Ottelu alkaa klo 15.00.

Kokoonpano:

Johanna Salonen,  Krista Hakala, Aura Mäkinen, Josefiina Järä, Moona Tervola, Jenna Koskinen, Jutta Vuori, Niina Klaavu, Milja Puntalo