Kurssi ei kääntynyt Raisiossa

17.1.2020

Vieraspelireissu Raisioon pisteetön

Vuoden toisessa ottelussa Nokian naiset matkasivat Raisioon sarjajumbon vieraaksi. Jo alkulämmittelyssä oli havaittavissa hermostuneisuutta ja alavireisyyttä. Ottelun alusta asti vieraat onnistuivat kuitenkin luomaan myös maalipaikkoja, mutta se viimeinen terävyys puuttui. Kun taas kotijoukkue sai lietsottua oman pelinsä hyvään hurmokseen, jota ruokkivat onnistumiset myös maalien muodossa. Raifu siirtyi vastahyökkäyksestä 1-0 johtoon ajassa 7.35. Nokia pyrki vastaamaan tähän heti, mutta hyvistäkään paikoista pallo ei löytänyt tietään kotijoukkueen verkkoon. Raifu iski taululle 2-0 lukemat ajassa 12.27 - jälleen vastahyökkäyksestä. Ropanen toi Nokian maalin päähän ajassa 17.54 hyvän prässin seurauksena. Nokia sai vielä mahdollisuuden tasalukemiin, kun sivurajatilanteesta pallo pelattiin poikittain maalin edestä, Hautamäki oli maalilla, mutta pallo kimposi jalasta harmittavasti kentän suuntaan ja näin tauolle kotijoukkueen 2-1 johdossa. 

Ensimmäinen puoliaika näytti selvsti, että vieraiden pelihuumori oli edelleen pahasti kateissa. Tasoitusmaalia lähdettiin kuitenkin hakemaan aktiivisesti ja kaksikko Viren-S. Sulonen rakensivatkin paikan, mutta Virenin veto ohi maalin. Sen sijaan kotijoukkue ei erehtynyt omasta paikastaan vaan siirtyivät jo 3-1 johtoon ajassa 26.19. Nokia sai edelleen luotua hyviä paikkoja, mutta tässä lajissa ei lasketa paikkoja vaan maalit, joten tulostaulun lukemat eivät muuttuneet. Ja kun vieraat eivät käyttäneet omia paikkojaan ja kotijoukkue vastaavasti onnistui omista paikoistaan hyvällä prosentilla, muuttuivat lukemat tulostaululla jo 4-1. Vieraat ottivat aikalisän ja lähtivät ottamaan pelistä kunnon otetta ylivoimalla ja otteen saivatkin kaventaen tilanteeksi 4-2 ajassa 34.59. Kellossa oli aikaa vielä runsaasti ja kotijoukkue peruutteli suosiolla oman maalin eteen luovuttaen pelin täysin vieraiden haltuun. Rohkeus viimeistelyssä ei kuitenkaan ollut harjoituksissa tapahtuneen luokkaa ja lisämaalit jäivät hyvästä pallon liikuttelusta huolimatta syntymättä. Näin vieraat lähtivät kotimatkalle pisteittä ja ottivat jo kolmannen tappion putkeen. Nokian parhaana palkittiin Marika Ropanen. 

Tehot: 2+0 Marika Ropanen, 0+1 Senni Viren

Kokoonpano: Emmi Kortesmaa, Erika Lahtinen, Josefiina Järä, Sini Sulonen, Elli Koivula, Lotta Hautamäki, Jonna Sulonen, Lena Ojala, Ella Saranpää, Marika Ropanen, Jonna Sulonen