Mitä harrastus maksaa

Mitä harrastaminen FC Nokiassa sitten maksaa ?

Pelaajan harrastuksen kustannukset koostuvat:

• seuramaksusta (sisältää jäsenmaksun)
  • lisenssistä
  • vakuutuksesta
  • joukkuemaksusta
  • mahdollisista turnauskuluista
  • mahdollsista varustehankinnoista

Seuran jäsenmaksu on 10 eur.

Pelaajilla seuran jäsenmaksu sisältyy seuramaksuun.

Toimintamme on ympärivuotista.

Seuramaksu I osa ikäluokittain:

Naiset, T18, T15, T14, T13,T12-ikäluokat (ison kentän joukkueet + 8v8-joukkueet, joilla yksittäiset sarjapelit):

115 eur ja se sisältää:

• Seuran jäsenyys (jäsenmaksu)
  • ympärivuotiset harjoitukset koulutettujen valmentajien valvonnassa
  • kenttä- ja salimaksut ( ei jalkapallohallimaksut)
  • futsal ja jalkapallosarjojen osallistumismaksut
  • piirijoukkue-, aluejoukkuemaksut
  • piirihaavi-, kykyjoukkuetapahtumat
  • huoltotarvikkeita

Seuramaksulla katetaan myös osa seuran hallinnollisista kuluista mm.

• toimistotilat, tarvikkeet
  • kirjanpito, tietojenkäsittely
  • internetpalvelu/kotisivut ym. ym.
  • painatuskuluja
  • erilaiset palkitsemiset, muistamiset, pelaajasiirtomaksut yms.

Sisaralennus nuoremmasta -50 % seuramaksusta (huomioidaan jälkimmäisessä laskussa)

* * *

T11, T10, T9, T8, T7-, ikäluokat (8v8-ikäluokat, joilla Trio-/Miniliiga-turnaukset + muut 5v5-pikkukentän joukkueet):

75 eur ja se sisältää:

• osallistumismaksut piirin sarjoihin
  •  jäsenmaksu
  •  ohjatut harjoitukset koulutettujen vetäjien kanssa
  •  kenttä- ja salimaksut (ei jalkapallohallimaksut)
  • muistomitali syksyllä

Sisaralennus on 50 % nuoremman pelaajan seuramaksusta. (huomioidaan jälkimmäisessä laskussa)

* * *

Seuramaksun II osa  T8 ja vanhemmat

Seuramaksun 2. osa koostuu talkoovelvoitteesta. Kaikilla sarjoissa pelaavien joukkueiden pelaajilla velvoitteisiin kuuluu 4 kpl talkoovelvoitteen suoritus (2 keväällä ja 2 syksyllä). Tällä aktivoidaan seuraväki toimimaan yhteisen hyvän eteen. Yhden talkoovelvoitteen arvo on 32,- (kaikki yht. 128,-). Talkoovelvoitteen voi suorittaa erikseen ilmoitetuilla talkoilla tai rahana.

Sisaralennukset ja muut vapautukset

Seuramaksun sisaralennus on 50% nuoremman sisaruksen seuramaksusta ikäluokissa T8 ja vanhemmat. Joukkueen vastuuvalmentaja ja joukkueenjohtaja voivat saada ”vapautuksen” seuramaksusta toimittamalla saman suuruisen kulukorvauskuitin seuran toiminnanohjaajalle.

Talkoovelvoitteiden sisaralennus on 50% toisen ja 100% seuraavien lasten talkoista. Joukkueiden toimihenkilöt (valm., jojo, huolt, rah.) ovat vapautettuja talkoovelvoitteista kaikkien seurassa pelaavien lastensa osalta, koska he toimivat seuratoiminnassa jo riittävän aktiivisesti.

Vakuutus ja lisenssi

Jokaisella pelaajalla tulee olla myös voimassa oleva kilpaurheilun kattava vakuutus sekä lisenssi. Lisenssin hinta määräytyy pelaajan iän mukaan.

Ei sarjatoimintaan osallistuvat ( -15 syntyneet) seuramaksu

60 eur. Sisältää:

• jäsenmaksu
  • ohjatut harjoitukset koulutettujen vetäjien kanssa ympäri vuoden
  • vakuutus
  • sali-ja kenttämaksut (ei jalkapallohallimaksut)
  • välineet harjoituksissa
  •  muistomitali palkintojenjakotilaisuudessa

Kesäpallokoulu 2022 (2016-2018 syntyneet) seuramaksu

75 eur ja Sisältää:

• ohjatut harjoitukset 11 kertaa
  • harrastepassi
  • paita
  • pallo
  • seuran muistomitali

Pallokoululaiset 2020-2021 (yhteinen NoPSin ja BC Nokian kanssa)

(-14-16 synt.) toimintamaksu:

30 eur/kk. Sisältää:

• jäsenmaksu
  • ohjatut harjoitukset ammattivetäjien kanssa
  • sali-ja kenttämaksut
  • välineet harjoituksissa
  • paita

Joukkuemaksu

Joukkuemaksu on tarkoitettu käytettäväksi joukkueen omaan toimintaan. Joukkuemaksun määrittävät joukkueet itse oman toimintansa ja harkintansa mukaan. Joukkuemaksu voi pitää sisällään esim.

• piirisarjan pelimatkoihin
  • turnauksiin
  • omiin tapahtumiin
  • tuomaripalkkioihin
  • lääkelaukun täydennyksiin
  • ylimääräisiin varustehankintoihin
  • peliasuihin
  • hallimaksuihin

Joukkuemaksu menee suoraan joukkueen tilille!

Kauden alussa ja aikana tulee toimihenkilöiden kutsua koolle vanhempainiltoja, jossa joukkueen toimintaa suunnitellaan. Joukkuemaksun suuruus määräytyy joukkueen toiminnan mukaan. Joukkuemaksun voi määritellä maksettavaksi esim. kuukausittain tai yhdessä ja useammassa erässä. Lisäksi on suositeltavaa, että joukkueella on omaa varainhankintaa.

Varojen hankinnan täytyy tapahtua seuran sääntöjen puitteissa ja siinä voi tehdä yhteistyötä seuran kanssa. Varainhankintaan liittyviä asioita käydään läpi mm. toimihenkilöiden palavereissa. Joukkue voi myös kuluvalla kaudella varainhankinnallaan kerätä kasaan myös seuraavan vuoden joukkuemaksuja. Jos joukkueen pelimatka yms. kustannukset nousevat korkeammaksi kuin on arvioitu tulee sen joko kerätä lisää joukkuemaksua tai tehdä varainhankintaa.

Joukkueenjohtajien, tilivastaavien ja myös muiden joukkueen toimihenkilöiden velvollisuutena on huolehtia oman joukkueensa pelimatkoista ja muista tarpeista.

Jokainen pelaaja maksaa lisäksi SPL:n lisenssimaksun, joka vaihtelee ikäluokittain. Tarkempi info lisenssimaksuista annetaan kauden alussa (joukkueenjohtajat + valmentajat).

Varainhankinta

Seuramaksulla ei kateta kuin osa toimintamme kustannuksista, joten jokainen joukkue on velvollinen osallistumaan seuran kautta tapahtuvaan varainhankintaan mm. turnausjärjestelyihin.

Seura tekee aktiivisesti myös talkoita rahoittaakseen toimintaansa ja mahdollistaen näin harrastusmahdollisuuden mahdollisimman monelle. Tällä toiminnalla pystytään myös kustannukset pitämään kohtuullisina.  Kaudella 2021 on käytössä talkoovelvoite osana seuramaksua ja tämä onkin toiminut loistavasti aikaisemmilla kausilla. Tästä lisätietoa joukkueenjohtajilta.