Makea voitto paikallispelistä

17.1.2020

FC Nokia - Ilves2 7-3

Nokia pelasi torstai-iltana runsaslukuisen yleisön edessä viihdyttävää futsalia. Joukkue valmistautui illan otteluun hieman poikkeuksellisesti. Harjoituksissa ei koskettu ollenkaan futsalpalloihin vaan rentoutta tekemiseen haettiin erilaisilla muilla pallopeleillä. Pelaajat pitivät myös keskenään palaveria ja tulos torstaina oli toivotunlainen. Kotiyleisön edessä esiintyi vauhdikas, taisteleva ja iloinen joukkue. 

Vieraaksi Nokian Palloiluhallille saapui tuttuakin tutumpi Ilves2 Tampereelta. Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja molemmat joukkueet saivat luotua painetta vastustajan maalille. Nokian maalissa Kortesmaa pääsi hyvin peliin mukaan ja otti heti alkuun muutaman tärkeän torjunnan. Ensimmäistä maalia ei tarvinnut kauan odotella, kun Viren otti pallon ylhäällä haltuunsa ja syötti sen J.Suloselle, joka täräytti naisten Ykkösessä ensimmäisen maalinsa ja vei kotijoukkueen 1-0 johtoon. Tämä toi pelaajille lisää boostia ja tilanteita toisensa jälkeen alkoi syntyä Ilves maalille. 4.53 ja Nokian toinen maali oli todella lähellä, kun S.Sulosen veto kimahti tolpan kautta kentälle. 5.20 ja Hautasen hyvän haaston jälkeen pallo torjunnasta kulmaksi. Nokian hyvistä tilanteista huolimatta ottelun seuraava maali merkittiin vieraille, kun puolustuspäässä pallo purettiin huolimattomasti suoraan Ilves-pelaajan jalkaan, joka maskin takaa latasi pallon tarkasti alakulmaan - kellossa 8.28. Nokia ei kuitenkaan häkeltynyt vaan jatkoi hyviä otteitaan. Pelaajien itseluottamus kasvoi pala palalta tilanne tilanteelta ja tämä näkyi kentällä. 11.21 Lahtisen syöttö löysi Virenin ylhäältä, joka vei Nokian 2-1 johtoon. Puoli minuuttia tämän jälkeen Hautamäellä avautui yllättäen väylä vapaaksi, mutta veto painui hiukan takatolpalta ohitse. Hyvät tilanteet seurasivat toisiaan ja maalin muodossa onnistuminen nähtiin ajassa 13.52, kun Viren viimeisteli epäsuorasta vapaapotkusta alakulmaan. 15.33 Lahtinen pääsi yrittämään illan maalitilin avaamista, mutta pallo torjunnasta kulmaksi. Puoliajan loppupuolella tuli vielä kerran asiaa tulostaululle, kun Viren täydensi hattutemppunsa ajassa 19.42 riistäen pallon ja viimeistellen taukolukemiksi 4-1. 

Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueelta yhtä vahvasti kuin ensimmäinen loppui ja nyt oli Lena Ojalan vuoro maalata. Syöttäjänä maaliin toimi Viren. 22.09 ajassa nähtiin loistava taidonnäyte Kortesmaan reaktiokyvystä, kun pallo kimposi yllättäen maalin edessä oman pelaajan jalasta kohti maalin kattoa ja Kortesmaa ehti kätensä kanssa väliin. 24.51 Lahtinen pääsi uudelleen nokikkain maalivahdin kanssa hyvän riiston turvin, tilanne päätyi kulmatilanteeksi. 27 minuutilla Koivula latasi kaukaa maskin takaa tarkan vasurin, mutta harmmittavasti pallo osui tolppaan. Nokian peli kulki ja otteet alkoivat olemaan vapautuneita, osittain liiankin vapautuneita ja tämä kostautuikin maalina ajassa 29.14, kun pallo ei ajoissa purettu omalta maalilta pois ja Ilves pääsi viimeistelemään illan toisen maalinsa ja tilanteeksi 5-2. Kotijoukkue paikkasi tilanteen kuitenkin nopeasti iskemällä pari maalia lisää. Ensin ajassa 30.15 Josefiina Järä riisti pallon keskialueella ja teki vahvan nousun maalin eteen tuikaten Aglan verkkoon ja taululle 6-2. 31.44 ajassa Jose iski uudestaan. Tälllä kertaa pallo pelattiin S.Suloselle, joka näki hyvin Josen nousun, siirto ja pallo voimalla verkkoon - 7-2 Nokialle. Kaksikko löysi toisensa myös muutama minuutti myöhemmin, mutta ei makeaa mahan täydeltä. Vielä ajassa 35.29 sai Nokia mukavan myllytyksen aikaiseksi vieraiden maalille Koivulan hienon laitanousun ansiosta, mutta maaliin asti palloa ei saatu survottua. Ilves pääsi kaunistelemaan lukemia 7-3 10 sekuntia ennen summeria, kun Nokian pelaaja antoi harmittavan harhasyötön suoraan Ilvespelaajan jalkaan. Pisteet kotijoukkueella loistavilla otteilla. Nokian parhaana palkittiin Senni Viren. 

Kotijoukkue toivottaa Sennille tsemppiä ja onnea tuleviin koitoksiin Espanjan parketeilla. Senni pelaa loppukauden ajan Espanjassa Bilbaossa ykkösdivisioonaa samalla, kun on vaihdossa opiskelujen kautta. Samalla FC Nokia kasvattaa ulkomailla pelaavien futsaltaitureiden määrän neljään ja kaikki neljä ovat aloittaneet futsaltaipaleensa FC Nokian paidassa. Syystäkin olemme ylpeitä. Hienoja esikuvia seuran omille junioreille. 

Seuraavan kerran Nokia pelaa pisteistä Mäntsälässä 25.1., jossa vastaan asettuu yksi sarjan kärkijoukkueista.

Tehot: Senni Viren 3+2, Josefiina Järä 2+0, Jonna Sulonen 1+0, Lena Ojala 1+0, Sini Sulonen 0+1, Erika Lahtinen 0+1, Lotta Hautamäki 0+1

Kokoonpano: Emmi Kortesmaa, Erika Lahtinen, Josefiina Järä, Sini Sulonen, Senni Viren, Elli Koivula, Lotta Hautamäki, Jonna Sulonen, Sofia Hautanen, Ella Saranpää, Lena Ojala