Naiset päättivät kautensa vierasvoitolla

2.3.2020

EBK - FC Nokia 1-2 (0-1)

Naiset päättivät kautensa ykkösessä ollen lohkonsa kakkosia. Sunnuntaina matkattiin Espooseen otteluun, jolla ei ollut sarjataulukollisesti mitään merkitystä, sillä FC Nokia oli varmistanut jo lohkon kakkospaikan. 

Ottelun alku oli selkeästi vieraiden hallinnassa ja hiukan maltillisemmalla pelaamisella hyökkäyspäässä, olisi tulosta maalienkin muodossa syntynyt jo aiemmin. Toki kotijoukkueellakin oli oma mahdollisuutensa siirtyä johtoon jo neljän minuutin kohdalla, kun torjunnasta pallo jäi maalin eteen elämään, mutta Nokian onneksi EBKn pelaaja veti tyhjistä ohi. Nokia siirsi yhä uudelleen pelin painopisteen Espoon päätyyn ja ajassa 6.34 Lena Ojala ohjasi pallon verkkoon maalin edestä Ella Saranpään syötöstä. Ensimmäisellä puoliajalla ei nähty enempää maaleja ja tauolle mentiin 0-1 vierasjohdossa. 

Toisen puoliajan alussa näytti hetken siltä, että jalat jäivät ns. koppiin ja kun kotijoukkue nosti prässiään takkuili vieraiden peli hetkellisesti, mutta mitään hätää ei kuitenkaan ollut. Hyvistäkään hyökkäyksistä ei kuitenkaan saatu viimeisteltyä ja ottelu pysyi vähämaalisena. Kotijoukkue onnistui tasoittamaan ajassa 26.06, kun puolustuspäässä pelattiin huolimattomasti palloa poikittain ja EBKn pelaaja haisteli syötön hyvin päästen katkoon ja nokikkain Kortesmaan kanssa. Tilanne 1-1. Maalin jälkeen alkoi pillikin soimaan ja Nokian virhetili täyttyi kovaa vauhtia mitä ihmeellisimmistä tilanteista. Sen sijaan tuomarikaksikolta jäi viheltämättä mm. selkeä kädellä pelaaminen rankkarialueella kotijoukkueen toimesta sekä melkoisen törkeät painiotteet.Yksi räikeimmistä oli keskialueen tuntumassa, eikä kumpikaan tuomareista nähnyt mitään. Sen sijaan tilanteen jälkeen pilli soi välittömösti Nokian päässä ja Nokialle napsahti puoliajan viides virhe. Tilanne selvitettiin ja vastahyökkäyksestä Ella Saranpää teki vahvan nousun vasenta laitaa pitkin - estämisestä ja repimisestä huolimatta - ja viimeisteli nousun päätteeksi 1-2 voittomaalin ajassa 37.49. Loppu hoidettiin huolellisesti ja kolme pistettä taskussa kotimatkalle. Ottelussa ei palkittu parhaita pelaajia. 

Tehot: Ella Saranpää 1+1, Lena Ojala 1+0

Kokoonpano: Emmi Kortesmaa, Erika Lahtinen, Marika Ropanen, Sini Sulonen, Elli Koivula, Lena Ojala, Ella Saranpää, Jonna Sulonen, Sofia Hautanen, Anna Orslahti