Naisille hieno kotivoitto kauden toisesta Futsalliigapelistä

12.10.2021

Kotihallissa kaatui FTK

Sunnuntaina pelattiin Harjuniityn hallissa FC Nokian kauden toinen liigapeli. Nokia emännöi ottelua, jossa hallin toiseen päähän asettui kaukaa pohjoisesta matkannut FTK. Vierailla oli allaan lauantaina pelattu ottelu Ylöjärven postimerkillä, josta he kairasivat puhtaan 0-3 voiton. 

Nokian aloitus liigassa ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, kun viikon takaisessa matsissa ei saatu omaa peliä kasaan ollenkaan. Harjoitusviikko käytettiin kuitenkin tehokkaasti ja vaikka vaikeuksia oli matkassa, niin viikon aikana saatiin omaa peliä karsittua kasaan tehokkaasti. Alkuviikon yhteinen videopalaveri auttoi palasien paikalleen loksahtamista ja kun vielä Emmi Kortesmaa saatiin pelikelpoiseksi otteluun, oli taisteluilme kohdillaan. 

Ottelupalaverissa ravisteltiin turhat jännitykset pois ja kentälle lähdettiin taisteluhaarniska niskassa.

Nokian tavoitteena oli lähteä rohkeasti toteuttamaan omaa peliä. Uutta virtaa haettiin myös pienillä kenttäkoostumusten muutoksilla. Ottelu ei kuitenkaan saanut parasta mahdollista alkua, kun vieraiden Front viimeisteli ottelun ensimmäisen maalin ajassa 2:20 Nokian huolimattomasta oman pään pelaamisesta. Tällä kertaa tästä ei kuitenkaan häkellytty, vaan pyrittiin oman pelin kasassa pitämiseen. Tilanteita saatiin luotua FTK maalille ja paremmalla viimeistelyllä maalejakin olisi voinut syntyä useampia, sen verran hyville paikoille päästiin. Vaikka puolustettaessa pakka välillä vähän sekosikin oli se kuitenkin riittävän tiivis pitämään vieraat poissa todellisilta maalipaikoilta. Nokian pallonhallintapelaaminen tuotti tulosta ajassa 9:41, kun Sulosen loistava oivallus löysi tolpan tuntumaan hiipineen Vähälän, joka sijoitti pallon rauhallisesti maaliin tasoittaen pelitilanteeksi 1-1. Myös seuraava maali merkattiin Vähälälle, kun Koivula maltillisesti siirsi pallon vielä poikittain maalin edessä ja Vähälä pääsi sijoittamaan tyhjiin. Kotijoukkue siirtyi ottelussa kuskin paikalle ajassa 15:58. Näissä lukemissa mentiinkin sitten tauolle asti. Kotijoukkueen tekeminen oli aivan eri tasolla viikon takaiseen verrattuna ja itseluottamus nousi kohisten peliminuuttien myötä. 

Toinen puoliaika alkoi kuten ensimmäinenkin ja jälleen muutaman minuutin pelaamisen jälkeen pallo kaivettiin Nokian verkosta. Tällä kertaa viimeistelijänä Keränen ajassa 22:30 ja tilanne jälleen tasan 2-2. Ottelu jatkui tasaisena ja tilanteita luotiin molemmissa päissä, mutta edessä oli joko kenttäpelaaja tai sitten maalivahti. Pelikellon näyttäessä 26:57 Koivula haastoi vahvasti boxissa ja häntä rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Ropanen asteli pallon taakse ja täräytti pallon verkkoon siirtäen kotijoukkueen taas maalin johtoasemaan. Mutta vierailla oli vielä sanansa sanottavana ja Keränen toi joukkueensa tasoihin ajassa 32.44. Tilanne 3-3. 

Ajassa 36.43 Kortesmaa avasi peliä puolipitkällä heitolla yllättäen FTK:n pelaajat, jotka törmäilivät tilanteessa toisiinsa. Koivula pyyhälsi taustalta tilanteeseen, diagonaalikuljetus, joka päättyi tarkkaakin tarkempaan laukaukseen takakulmaan. Kotijoukkue siirtyi jälleen maalin johtoon, kun ottelua oli pelaamatta reilu 3 minuuttia. Vieraat siirtyivät välittömästi ylivoimapeliin, mutta Nokia pelasi tämänkin yllättävän maltillisesti. Vierasjoukkue pyrittiin pitämään pois Nokian kenttäpuoliskolta ja tämän jälkeen maalinedustalta. Tässä onnistuttiinkin kohtalaisen hyvin ja summerin päättäessä pelin komeiliva taululla komeat 4-3 voittolukemat kotijoukkueelle.

Koko joukkueelta hieno taisteluvoitto. Jokainen pelaaja halusi painaa töitä oman joukkueen eteen ja se mitä eivät pelaajat saaneet blokattua pois, sen Kortesmaa hoiti omalla tontillaan todella tyylikkäästi. Muutamaan todelliseen refleksi torjuntaan venynyt veräjän vartija Kortesmaa aiheutti varmasti painajaisia FTK:n maalitykeille. 

Ottelun parhaina palkittiin FC Nokialta Milla Vähälä ja FTK:lta Tiia Juntikka. Kotijoukkueen nälkäisin pelaaja oli Elli Koivula.

Tehot: Milla Vähälä 2+0, Elli Koivula 1+1, Marika Ropanen 1+0, Sini Sulonen 0+1

Kokoonpano: Emmi Kortesmaa, Johanna Salonen, Marika Ropanen, Sini Sulonen, Elli Koivula, Milla Vähälä, Eveliina Järä, Tilda Pyykkönen, Anna Orslahti, Tea Helminen, Oosa Fjäder, Roosa Koskensalo, Josefiina Järä, Krista Hakala