Naiset Porissa MusaFutsalin vieraana

14.10.2021

Hallitseva Suomen mestari ei jättänyt jossiteltavaa

Sunnuntain voittoisan kotiottelun jälkeen matkattiin vaikeaan arki-illan vierasotteluun Poriin hallitsevan Suomen mestarin kotiluolaan. Vaikka kaikilla piti olla tiedossa ja  mielessä kotijoukkueen vahva tekeminen futsalkentällä, taisi se silti päästä yllättämään muutaman pelaajan. Vieraat joutuivatkin ensimmäisellä puoliajalla melkoiseen mankeliin, eikä ottelun kulusta jäänyt epäselvyyksiä. Emännät pitivät hyvää tempoa päällä eikä Nokian pelaajien ajatus pysynyt pelin tapahtumissa mukana. Puolustettaessa roolit eivät olleetkaan selvillä ja kotijoukkue käytti tämän surutta hyväkseen. Vielä kun MuSaFutsal onnistui heti ensimmäisten minuuttien aikana viimeistelemään kaksi maalia, niin ottelun alku oli todellinen läimäys vasten kasvoja liigavauhdista.

Hyvä, että tämä läimäys tuli nyt, kun sitä ei yrityksistä huolimatta saatu harjoituspelien kautta.Ensimmäisellä puoliajalla Nokia ei saanut oikeastaan minkäänlaista tilannetta luotua porilaismaalille. Puolustuspelaamisessa toistuivat räikeät merkkausvirheet ja "ei kenenkään " pelaajat. Hyvää oli uhrautuvainen puolustuspelaaminen ja vetojen blokkaaminen. Puoliajalle lukemissa 5-0. 

Toiselle puoliajalle pyrittiin hiukan saamaan järkeä tekemiseen ja myös jonkinlaisia pallonhallintajaksoja paineesta huolimatta. Tässä ei kuitenkaan oikein onnistuttu ja tilanteenvaihdot hukattiin melkein järjestäin. Siitä huolimatta toisella jaksolla päästiin paremmin mukaan peliin ja saatiin hätyyteltyä myös kotijoukkueen maalinvartija Liljaa. Nokia onnistui lopulta kertaalleen saamaan pallon verkkoon, kun Orslahti riiston jälkeen löysi Pyykkösen, joka veti pallon varmasti verkkoon kaventaen tilanteeksi 6-1. Tämän jälkeen kotijoukkue iski vielä kahdesti vieden ottelun lopulta lukemin 8-1. Niiden paikkojen valossa, joita Porissa Nokia pystyi luomaan, olisi ollut realistista ehkä hyvällä onnella 1-2 lisämaaliin, mutta toki myös kotijoukkue tuhlasi muutaman maukkaan paikan. 

Kaikesta huolimatta päätä ei työnnetä pensaaseen, vaan otetaan nöyränä vastaan pelistä saatu oppi. Hallitsevan Suomen mestarin ja liiganousijan ero oli juuri sellainen kuin sen tässä vaiheessa kautta kuuluukin olla. Nokian leirissä iloittiin kuitenkin Tilda Pyykkösen uran ensimmäisestä liigamaalista sekä Krista Hakalan ensimmäisistä minuuteista liigassa. Lisäksi pohjapelaajana pelannut Josefiina Järä joutui kovan paikan eteen, kun lähes vuoden pelaamattomuuden jälkeen astui pohjapelaajan paikalle korvaamaan FTK-ottelussa loukannutta siskoaan. Ulkomaan työkomennuksen vuoksi myös harjoittelu on jäänyt vähiin, joten siihen nähden Josefiina suoriutui urakastaan mallikkaasti kovassa paikassa. 

Nokialla oli matkassa myös rutkasti epäonnea, kun ensin ottelun alkuhetkillä Elli Koivulan nilkka vääntyi ja hän joutui jättämään pelikentän. Koivula palasi kuitenkin toisella puoliajalla takaisin otteluun, mutta missasi lähes koko ensimmäisen puolikkaan. Lisäksi joukkueen Duracell Vähälä loukkasi itsensä ottelun toisella puoliskolla ja joutui jättämään kentän tuskaisena. Jatkotutkimukset näyttävät, miten loistavasti kauden aloittanut Vähälä toipuu pelikuntoon. 

FTK- ottelussa olkapäänsä loukanneen Eveliina Järän kausi näyttää pelatulta tässä vaiheessa, kun leikkauspöytä kutsuu. Nokialaisleiriä koetellaan monin tavoin näin liigakauden alkajaisiksi. 

Nokian parhaana pelaajana palkitiin Sini Sulonen ja kotijoukkueelta Netta Hannula. 

Seuraavaksi naiset pelaavatkin Ykkösessä sarjan avauspelissä Valkeakoskella MadMaxin vieraana lauantaina 23.10. klo 16.00. Liigan merkeissä matkataan seuraavaksi Halikon vieraaksi lauantaina 30.10., kun tässä välissä vietetään maajoukkuetaukoa.

Tehot: Tilda Pyykkönen 1+0, Anna Orslahti 0+1

Kokoonpano: Emmi Kortesmaa, Marika Ropanen, Sini Sulonen, Elli Koivula, Lotta Hautamäki, Milla Vähälä, Tea Helminen, Tilda Pyykkönen, Anna Orslahti, Krista Hakala, Josefiina Järä ja (Johanna Salonen).