Naisille vieraissa niukka tappio

1.11.2021

FC Halikko vei kolme pistettä lukemin 2-1 (1-0)

Naiset matkasivat Saloon FC Halikon vieraaksi lauantaina. Joukkueet ovat aiemmin kohdanneet Ykkösessä. Aiemmissa kohtaamisissa Nokia on poistunut kentältä kerran kolmen pisteen kera, kotijoukkueen voittaen kolmesti. Jostain syystä pelit emäntäjoukkuetta vastaan ovat aina olleet hankalia ja sellaiseksi ottelu muodostui myös lauantaina.

Kotijoukkue lähti otteluun terävästi ja painoi palloa Nokian maalia kohtia raivoisasti. Alkukauden peleistä koetut tappiot haluttiin nyt kääntää voitoksi. Nokia selvisi kuitenkin alun rynnistyksestä maalivahtinsa Kortesmaan johdolla ja hiljalleen ottelu tasoittui. Tilanteita saatiin luotua molempiin päihin, mutta maalivahdit olivat hyvin hereillä. Ajassa 11.33 siirtyi kotijoukkue kuitenkin harmittavasti 1-0 johtoon vastahyökkäyksestä, kun pallo ohjautui Nokian omaan maaliin poikittaissyötöstä, jota Ropanen yritti katkaista. Nokia jatkoi kuitenkin omaa pelaamistaan maalista huolimatta ja loikin hyvää painetta Halikon maalille, mutta verkkoihin asti palloa ei saatu hyvistäkään rakenteluista huolimatta. Lopulta tauolle siirrytiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika ei ehtinyt vanheta kuin nelisen minuuttia, kun Elli Koivula survoi pallon väkisin verkkoon maalin edustalta. Peli tasan 1-1. Ilo oli kuitenkin lyhytaikaista, sillä vajaa neljä minuuttia tämän jälkeen poukkoili pallo Nokian maalin edessä monen pelaajan jalkojen kautta lopulta Nokian maaliin ja kotijoukkue siirtyi 2-1 johtoon. Nokia Turvautui vielä ylivoimapelaamiseen, kun ottelua oli pelaamatta 3,5 minuuttia. Ylivoimapeli pyörikin hyvin ja melko maltillisesti, mutta lopullista niittiä ei saatu iskettyä. Palloa pyrittiin pelaamaan maalin edustalle hiukan liian hätäisesti, vaikka omia pelaajia ei maalinedustalla ollutkaan. Näin summerin soidessa taululla komeili lukemat 2-1 kotijoukkueen voiton merkiksi. FC Halikko otti kauden avauspisteet, Nokian lähtiessä kotimatkalle pisteittä. 

Vähintäänkin piste olisi ollut ansaittu vieraspelimatkalta ottelun tapahtumiin nähden, mutta edelleen ne maalit ratkaisevat voittajan. Pelissä näkyi jälleen paljon hyviä juttuja, mutta myös selkeitä kehityskohteita, joiden kimppuun käydään heti maanantain harjoituksissa. Seuraavaan liigamatsiin on aikaa kaksi viikkoa, joten treeniä, treeniä. Harvakseltaan olevat pelit hiukan haittaavat pelirytmiin pääsemistä. 

Nokian parhaana palkittiin Elli Koivula. 

Kokoonpano: Emmi Kortesmaa, Sini Sulonen, Marika, Ropanen, Elli Koivula, Tilda Pyykkönen, Oosa Fjäder, Anna Orslahti, Tea Helminen, Josefiina Järä, Ella Saranpää.