Maalin tappio kotona

13.12.2021

Tiukka matsi päättyi 1-2 tappioon

Lauantaina iltaotteluun Nokialle vieraaksi saatiin KaDy Jyväskylästä. Vieraat aloittivatkin ottelun terävästi painaen palloa Nokian päätyyn, mutta kotijoukkue ei taipunut, vaan pelasi järkevää puolustuspeliä. Vieraiden pienoisesta painostuksesta huolimatta kotijoukkueella ei ollut mitään hätää ja pelissä pysyttiin hyvin mukana. 

Ajassa 8:56 nähtiin ottelun avausmaali, kun Nokialle tuli hassi syöttö omassa päässä ja tästä seurannut hyökkäys puolustettiin puolittain aktiivisesti, näin pallo kaivettiin omasta verkosta. 

Kotijoukkue onnistui myös muutamaan kertaan rakentelemaan puolittaisia aihioita vastustajan maalille, mutta maalia kohti suuntautuneet vedot olivat ponnettomia eikä todellista vaaraa saatu luotua. Tauolle mentiin tiukassa vierasjohdossa 0-1, kuten myös viikko takaperin. 

Toisen puoliajan alku haluttiin pelata tarkasti ettei viikon takainen toistuisi ja tässä onnistuttiinkin hyvin. Tällä hetkellä pallo ei vaan yhtään pompi nokialaisleiriin ja näin vieraat viimeistelivät illan toisen maalinsa ajassa 29:36, kun pallo kimposi maaliin Nokialaispelaajan selän kautta. 

Ottelua oli kuitenkin vielä 10 minuuttia pelaamatta ja maalin metsästys Nokian leirissä jatkui. Ensin Saranpää antoi väläyksen vaarallisuudestaan kahvittaen kaksi KaDyn pelaajaa puolessa kentässä ja lopulta Koivulan aggressiivinen juoksu maalia kohtia palkittiin maalilla, kun hän estelyistä huolimatta survoi pallon verkkoon. Nokia yritti hakea vielä tasoitusta ylivoimapelillä muutama minuutti ennen loppua, ja onnistuikin kertaalleen pääsemään lähelleä tasoitusta. Lopun hätäily söi jatkossa mahdollisuuden viimeisiltä maalintekoyrityksiltä ja ottelu päättyi lopulta vieraiden niukkaan 1-2 voittoon.

Kotijoukkueella oli ottelussa myös liigadebytantti, kun vielä B-ikäinen Milja Puntalo pelasi ensimmäiset liigaminuuttinsa. 

Koko joukkueen tekeminen oli taas askeleen lähempänä sitä mitä halutaan nähdä ,vaikka vieläkään treenien hyvät asiat eivät siirry pelikentille. Askel kerrallaan mennään kuitenkin eteenpäin ja rakennetaan luottamusta omaan tekemiseen. 

Nokian parhaana palkittiin Ella Saranpää ja nälkäisimpänä maalin viimeistellhyt Elli Koivula. 

Syyskierroksen viimeinen ottelu pelataan lauantaina 18.11. Harjuniityn hallissa klo 13, kun Nokialle saapuu syyskierroksella pallon omasta maalista vain neljästi kaivanut HIFK. 

Kokoonpano: Emmi Kortesmaa, Marika Ropanen, Sini Sulonen, Tilda Pyykkönen, Elli Koivula, Jonna Sulonen, Ella Saranpää, Oosa Fjäder, Josefiina Järä, Milja Puntalo

Tehot: Elli Koivula 1+0, Ella Saranpää 0+1