Ykkösessä vierailtiin Mikkelissä sarjakärjen vieraana

13.12.2021

PU-62 - FC Nokia2

Sunnuntaina matkattiin Mikkeliin pelaamaan Naisten Ykköstä sarjakärjen kotiluolaan, joka olikin melkoisen pieni sali. Ottelu olikin vauhdikasta suunnanmuutospeliä, jonka pieni kenttä mahdollisti. Pallonhallintajaksot olivat todella vähissä ja peliä pelattiin melko suoraviivaisesti läpi ottelun. Kotijoukkue sai heti ottelun alkuun hiukan heppoisen oloisesti vihelletyn vapaapotkun rankkarialueen rajalta. Ensimmäinen veto saatiin torjuttua, mutta paluupallossa ei puolustus ollut hereillä ja verkko heilahti ajassa 1:28. Vieraat olivat kuitenkin päättäneet, että nyt on tultu pelaamaan ja painoivatkin pelivälinettä kohti kotijoukkueen maalia. Muutamaan otteeseen haettiin sihtiä kuntoon ja ajassa 5:23 Milja Puntalo iski tuoden vieraat tasoihin. Heti perään reilu minuutti edellisestä oli Aura Mäkisen vuoro ja hän vei vieraat 2-1 johtoon. Pieni kenttä tarjosi kuitenkin maalipaikkoja jatkuvalla syötöllä molemmille joukkueille ja kotijoukkue tasoitti ottelun ajassa 7:07. Kotijoukkue onnistui vielä kahdesti maalinteossa ja tauolle mentiin tilanteessa 4-2, kun vieraiden maalintekoyritykset suuntautuivat hiuksen hienosti tolppien väärälle puolelle. 

Tauolta palasi motivoitunut nokialaisryhmä. Palloa pyrittiin liikuttamaan enemmän syöttelemällä kuin kuljettamalla ja tämä sekoittikin kotijoukkueen tekemistä. Peruspohjakasi avasi vieraille maalipaikkoja ja piti kotijoukkueen pois vaarallisimmilta paikoilta. Nokia tälläsi pallon kolmannen kerran verkkoon ajassa 31:44, kun ensin Jenna Koskinen täräytti tolppaan ja jatkotilanteesta Essi Ikonen mosautti selectin verkkoon. Tilanne 4-3. Vieraat rakensivat vielä muutaman maukkaan maalipaikan, mutta viimeistely ontui. Viimeiset minuutit yritettiin hakea tasoitusta ylivoimalla, mutta vierasjoukkueen organisoimaton puolustus sai Nokian ylivoimapelin hätäiseksi ja ajatus katosi.  Ylivoimapeliä yritettiin pelata liikaa hätäilemällä ja kiireellä, kun olisi pitänyt hyödyntää kotijoukkueen päämäärätön ryntäily hyväkseen. Harmittavasti kotimatkalle pisteittä. Vähintäänkin piste olisi ollut oikeutettu pelin tilanteisiin nähden. Pienistä asioista on nämä jutut kiinni. 

Pelin erikoisimpia tilanteita aiheuttivat jälleen tuomarit. Ensin meinattiin hyväksyä suoraan sivurajasta tehty maali. Hetken keskusteltuaan tuomarit tulivat kuitenkin siihen päätökseen ettei maalia voikaan hyväksyä. Toisekseen pelin loppuhetkillä aikalisän jälkeen Nokia ei meinannut saada vaihtaa pelaajia ylivoimapeliinsä eli vastustajan ja tuomareiden mielestä peliä olisi pitänut jatkaa niillä pelaajlle ketä sillä hetkellä kentällä oli kun aikalisä otettiin ja vaihto suorittaa sitten vasta pelin kuluessa. Tästä saatiinkin melkoinen keskustelu aikaiseksi ja lopulta Nokia sai jatkaa ylivoimapeliä, niillä pelaajilla, joita sinne itse halusi laittaa, eikä niillä ketä vastustaja sinne vaati. 

Peli saatiin pelattua ja paremmalla viimeistelyllä sekä huolellisemmalla puolustamisella pisteet olisivat ansaitusti matkanneet Nokialle. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa eteenpäin, peli-ilme alkaa lähenemään sitä mitä haetaan. 

Nokian parhaana palkittiin maalissa torjunut Johanna Salonen.

Seuraavan kerran pisteistä taistellaan torstai-iltana Nokialla, kun paikallispeliin saadaan vieraaksi IlvesFS2 Tampereelta. Ottelu alkaa klo 19.45 Harjuniityn hallissa.

Kokoonpano: Johanna Salonen, Aura Mäkinen, Essi Ikonen, Milja Puntalo, Jenna Koskinen, Salla Pere, Lena Ojala, Niina Klaavu, Roosa Koskensalo, Martta Räsänen, Lotta Hautamäki

Tehot: Aura Mäkinen 1+0, Milja Puntalo 1+0, Essi Ikonen 1+0, Roosa Koskensalo 0+1