Ykkösessä takkiin

17.12.2021

FC Nokia 2/ - IlvesFS/2 0-5

Torstai-illan ottelussa Naisten Ykkösessä Nokialle saapui paikallisvastustaja IlvesFS/2 Tampereelta. Nokialla oli ottelussa täysi lista pelaajia vieraiden kahta täyttä kentällistä vastaan. Kotijoukkueen tarkoitus oli pitää ottelussa pallonhallinta itsellä ja hyvä tempo tekemisessä, mutta tämä suunnitelma ei oikein toteutunut. Jälleen kerran hyvä tekeminen treeneistä jäi siirtymättä pelikentälle ja ottelusta muodostui haluton rypistely. 

Vierasjoukkue toimitti pallon kaksi kertaa Nokian maaliin ensimmäisen puoliajan aikana, vähän helponkin näköisesti, kun taas kotijoukkue ei saanut palloa kertaakaan vieraiden verkkoon. Tauolle 0-2 vierasjohdossa.

Tauolla käytiin läpi peruspelaamisen asioita ja painotettiin uskallusta pallolliseen pelaamiseen sekä huolellisuuteen ja toisaalta rohkeuteen pelata. Muutamaan otteeseen uskallettiin ottaa selkeästi pallon hallinta itselle ja tällöin vieraat olivatkin melkoisen purjeessa, mutta maltti ei riittänyt pallon liikuttamiseen siten, että oltaisiin päästy rakentelemaan maalipaikat maltilla. Paikat luotiinkin lähinnä vastaiskuista, riistoista ja pitkien pallojen turvin. 

Pelissä tavallaan näkyi harjoiteltuja asioita, mutta elementit olivat irrallaan toisistaan, joka teki pelistä rikkonaisen ja sekavan. Koko ottelun aikana ei saatu oikein henkeä päälle ja focusta tekemiseen. Ottelu oli selkeästi yksi heikoimmista ellei heikoin esitys tämän syksyn aikana. 

Nyt joululomille lataamaan akkuja ja kevätkierrokselle itseluottamusta puhkuen. Paljon on pelaajissa tapahtunut kehitystä, vaikka se ei tämän päivän otteissa näkynytkään. Nyt pitää vain uskoa ja luottaa omaa tekemiseen!

Ottelun parhaana palkittiin Essi Ikonen ja nälkäisimpänä Milja Puntalo. 

Ykkösen pelit jatkuvat Nokialla Tammikuussa. kun sunnuntaina 9.1. MadMax saapuu Harjuniittyyn. Ottelu alkaa klo 17.00. 

Kokoonpano: Johanna Salonen, Julia Lahnajärvi, Essi Ikonen, Aura Mäkinen, Krista Hakala, Tilda Pyykkönen, Salla Pere, Moona Tervola, Milja Puntalo, Jenna Koskinen, Martta Räsänen, Ella Saranpää, Tea Helminen, Roosa Koskensalo.