Kotitappion siivittämänä Joulutauolle

20.12.2021

FC Nokia - HIFK

Lauantaina kotijoukkue sai vieraakseen sarjakakkosen, jonka puolustus on koko syksyn ollut huippuluokkaa. Ennen syyskierroksen peliä neljä päästettyä maalia. 

Vieraat aloittivatkin terävästi ja lähtivät pitämään vauhtia yllä. Ensin näytti, että kotijoukkue jää täysin jalkoihin, mutta sitten juonesta saatiin paremmin kiinni ja palloa saatiin toimitettua vastustajankin maalia kohti. Harmittavaa vain, että tänäänkään ei pystytty omia virheitä minimoimaan, vaan hiukan helpohkosti vieraat karkasivat nopeasti 0-2 johtoon. Näissä peleissä vastustaja osaa kyllä rankaista, jos tarjoilet hopealautasella. Taukoon mennessä pallo oli vielä kahdesti Nokian maalissa, joten 0-4 asemasta koppiin. 

Toisella puoliajalla pallo kaivettiin kertaalleen vieraiden maalista, kun ensimmäisen ottelunsa Nokian paidassa pelannut Maaria Roth onnistui maalinteossa. Vieraat toimittivat pallon kotijoukkueen maalivahti Kortesmaans selän taakse vielä kolme kertaa ja näin ottelu päättyi selkeisiin 1-7 lukemiin. 

Seitsemästä maalista kaksi merkattiin omiksi maaleiksi pallon kimpoillessa kotijoukkueen kannalta epäonnisesti maaliin. Ottelun selvitä lukemista huolimatta tulos ei kerro kaikkea pelin tapahtumista. Kotijoukkue onnistui myös luomaan tukun maalipaikkoja, mutta viimeistely ei ollut terässä tai sitten vieraiden maalivahti, joukkueensa parhaana palkittu Minja Kolkka, onnistui estämään maalinteon. 

Kotijoukkueen tekemisessä oli jälleen paljon hyviä asioita eikä peli todellakaan ollut kauden huonointa tekemistä, helppoja huolimattomuudesta johtuneita virheitä vain tulee yhteen peliin liikaa, ja näistä kaveri rokottaa. Kun tähän vielä lisätään vastustajan hienosti rakentamat maalipaikat on ylös kavuttavan vuoren seinämä yksittäisessä ottelussa liian suuri, mutta matka jatkuu ja omaa hyvää tekemistä jatketaan. 

Onnistumiset otetaan matkalaukkuun mukaan ja huonommista matkatavaroista otetaan opiksi ja korjataan, niin eiköhän tältä matkalta kuitenkin lopulta ihan hyvät muistot jää mukaan.

Nokia paidassa viiletti ensimmäistä kertaa tällä kaudella myös seuran oma kasvatti Maaria Roth. Maaria ei suinkaan ensimmäistä kertaa esiintynyt liigakentillä futsalissa, vaan peliminuutteja kertyi Nokian paidassa jo aiemmilta kausilta. Nyt futsal on kuitenkin ollut tauolla ja keskittyminen on ollut puhtaasti jalkapallossa. Tämän hetkinen elämäntilanne kuitenkin toi Rothin Nokialle ja samme nauttia hänen työskentelystään nyt myös futsalin parissa. 

Nokian parhaan palkittiin Ella Saranpää ja nälkäisimpänä pelaajana maalin viimeistellyt Maaria Roth. 

Nyt ladataan akkuja ja nautitaan futsalin ulkopuolisista asioista muutama viikon ajan kunnes vuodenvaihteen jälkeen joukkue palaa yhteisharjoituksiin. Ottelut jatkuvat lauantaina 8.1., kun matkustetaan Raisioon RaiFun vieraaksi.

Kokoonpano: Emmi Kortesmaa, Johanna Salonen, Marika Ropanen, Jonna Sulonen, Sini Sulonen, Tilda Pyykkönen, Josefiina Järä, Elli Koivula, Ella Saranpää, Oosa Fjäder, Maaria Roth

Tehot: 1+0 Maaria Roth