Ryöstöretki Mäntsälään tuotti 3 pistettä Ykkösessä

4.2.2022

MU - FC Nokia2 4-3 (2-3)

Nokialaiset matkasivat keskiviikon myöhäisotteluun Mäntsälään MU:n vieraaksi. Ottelu alkoi klo 20.00, joten unihiekka oli ravisteltava silmistä heti alkuunsa. Vieraat saivatkin otteluun hyvän startin ja pallo oli kaivettu jo kaksi kertaa kotijoukkueen maalista viiden minuutin pelin jälkeen. Ensin asialla oli Salla Pere ja hetken päästä Essi Ikonen. Kotijoukkue pisti kuitenkin kampoihin kaventaen tilanteeksi 2-1 yhdeksännellä peliminuutilla. Nokia vastasi tähän Lena Ojalan maalilla ajassa 13:44. Jakson viimeisellä minuutilla kotijoukkue pääsi vielä kaventamaan ja tauolle mentiin vieraiden 2-3 johdossa.

Toista jaksoa pelattiin pitkään maalittomana, kun hyvistäkään aihioista ei viimeistelu onnistunut, kunnes ajassa 28:53 kotijoukkue tasoitti lukemiin 3-3. Vieraat janosivat kuitenkin vielä voittoa ja parin minuutin pelaamisen jälkeen siirtyivät jälleen johtoon Roosa Koskensalon maalilla. Kotijoukkue haki vimmatusti tasoitusta ja toisaalta vieraat pyrkivät lisäämään johtoaan, joten peli aaltoili päästä päähän. Kotijoukkue yritti lopussa vielä ylivoiman turvin lisätä omaa maalisaldoaan, mutta Nokian puolustus taisteli ja lopulta peli päättyi 3-4 vierasvoittoon. Nokian parhaana palkittiin Essi Ikonen. 

Voitosta huolimatta peliin jäi paljon parannettavaa, mutta tärkeintä tänään oli halu voittaan ja se myös pitkästä aikaa tehtiin. Kolmen pisteen kera matkustaminen on kevyempää. 

Seuraavan kerran pisteistä taistellaan FS Tawastian vieraana lauantaina, kun vuorossa on kolmas vieraspeli viikon sisään. Ottelu alkaa klo 13.00 Parolassa. 

Kokoonpano: Johanna Salonen, Aura Mäkinen, Essi Ikonen, Salla, Pere, Lena Ojala, Moona Tervola, Roosa Koskensalo, Lotta Hautamäki, Jutta Vuori, Martta Räsänen

Tehot: Lena Ojala 1+1, Salla Pere 1+0, Essi Ikonen 1+1, Roosa Koskensalo 1+0, Martta Räsänen 0+2