Vieraspelipiste Naisten Liigassa

7.2.2022

PJK - FC Nokia 2-1 ja. 1-1 (1-1)

Sunnuntaina pelattiin paikallisottelu Liigassa, kun Nokian naiset matkasivat Pirkkalaan PJK:n vieraaksi. Nokian kokoonpano oli jälleen kokenut muutoksia, kun ystävämme Korona saapui taas kyläilemään ja näin ollen mukaan kokoonpanoon oli nostettu useampi vähemmillä peliminuuteilla Liigassa esiintynyt pelaaja.

Ottelu alkoi vahvasti vieraiden osalta ja pelin hallinta olikin selvästi alussa Nokialla. Nokia painoi pelivälinettä kotijoukkueen päätyyn, jolla oli selvästi vaikeuksia saada omaa peliään kulkemaan Nokian prässin alla. Ottelun avausmaalista vastasikin vierasjoukkue, kun Elli Koivula siirsi Nokian johtoon ajassa 8.52 Jonna Sulosen syötöstä. Maali oli komea - J. Sulonen pelasi sivurajan maltilla S.Sulosen kanssa, siirsi ohi PJK-pelaajista ja lähetti pallon matkaan kohti maalia, jossa Koivula ohjasi pallon maaliin kropallaan. Nokia 0-1 johtoon. Ottelun jatkuessa myös kotijoukkue pääsi hiljalleen peliin mukaan ja peli etenikin tasaisissa merkeissä. Ajassa 12.37 sattui harmittava merkkausvirhe vieraille sivurajatilanteessa ja PJK:n Linnea Nuutila pääsi vuorostaan ohjaamaan pallon verkkoon Sini Lauermaan syötöstä ja tilanteeksi 1-1. 

Ensimmäisellä jaksolla ei nähty enempää maaleja ja tauolle mentiin 1-1 tasalukemissa.

Toinen jaksoi jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Maalit olivat vain tänään todella tiukassa vaikka muutamaan kertaan käytiinkin todella lähellä. Harmittavasti viimeistely ei Nokian osaltu ollut tänään timanttia. Useamman kerran pallo vieri liikuttavan liki kotijoukkueen maalia, mutta sanonta niin lähellä mutta niin kaukana piti tänään harmittavan hyvin paikkansa ja palloa ei millään ilveellä saatu kotijoukkueen verkkoon asti. Kukaan ei päässyt palloon kurkottamaan tai viimeistely viuhui ohi maalin. Vielä toisen jakson lopussa, puoli minuuttia ennen loppua, oli pallo jo melkein kotijoukkueen maalissa, mutta kuin ihmeen kaupalla saatiin se sieltä vielä kaivettua peliin. Myöskään kotijoukkue ei onnistunut omilta paikoiltaan ja usein veto suuntautuikin yli tai reilusti ohi maalin. Tuhannen taalan paikkoja ei kumpikaan saanut luotua ja ottelun varsinainen peliaika päättyikin      1-1 ja mentiin jatkoajalle jakamaan pisteitä.

Jatkoajan alkuun kotijoukkue sai tärkeän onnistumisen ja siirtyi 2-1 johtoon Annette Korinin maalilla ajassa 40:46. Nokian puolustus jätti hiukan liikaa tilaa ja Korin pääsi tuikkaamaan pallon etukulmasta sisään, vaikka Syvänen pallon melkein jalkatorjunnalla ehtikin. 

Nokia ei enää saanut palloa maaliin vaikka hetkellisesti sitä haettiin myös YV:n turvin ja näin ottelu PJK:lle jatkoajan jälkeen 2-1. Nokialle matkaan mukaan 1 piste. Tänään kolme pistettäkin oli lähellä eikä se olisi edes ottelun tapahtumiin nähden ollut väärin. 

Nokialla tänään mukana ensikertalainen nuori Essi Ikonen sekä liigassa hiukan vähemmän esiintyneet Lotta Hautamäki ja Lena Ojala. 

Nokian parhaana palkittiin Elli Koivula ja kotijoukkueelta Essi Koiranen. 

Seuraavan kerran pisteistä taistellaan lauantaina 12.2. kun rästiottelussa matkataan GFT:n vieraaksi. Ottelu alkaa klo 18.00. 

Kokoonpano: Emiilia Syvänen, Marika Ropanen, Jonna Sulonen, Sini Sulonen, Elli Koivula, Lena Ojala, Sofia Hautanen, Lotta Hautamäki, Oosa Fjäder, Ella Saranpää, Essi Ikonen

Tehot: Elli Koivula 1+0, Jonna Sulonen 0+1