Ykkösen kotipelistä maukas voitto

14.2.2022

LLuja kaatui nollapelillä

Sunnuntai iltana FC Nokia2 sai vieraita Huittisista, kun Naisten Ykkösessä vieraaksi saapui Lauttakylän Luja. Pitkästä aikaa halliin saatiin myös yleisöä paikalle ja hyvä kannustus siivittikin Nokian lopulta lennokkaaseen peliin. 

Ensimmäisen puoliajan alku oli melkoisen vauhdikasta ja päämäärätöntä koheltamista päästä päähän, jossa vieraat olivat selkeästi vahvempia. Nokian yritelmät rakentaa hyökkäyksiä eivät oikein ottaneet tuulta alleen ja oltiin pahasti telineissä. Pelaajien työmoraali oli kuitenkin ottelun alusta asti kunnossa ja näin takaiskuilta vältyttiin. Vieraat saivat luotua todella monta maalipaikkaa ja laukoivat hanakasti kohti Johanna Salosen vartioimaan maalia. Salonen oli pelipäällä ja piti maalinsa puhtaana saaden siihen myös hiukan apuja maalivahdin ystäviltä - tolpilta. Ensimmäisen jakson edetessä myös Nokia pääsi hiljalleen peliin enemmän kiinni, joskin mitään kovin vaarallista ei saatu luotua.

Toinen jakso käynnistyikin sitten kotijoukkueen osalta räväkämmin. Tauon aikan käytiin hiukan läpi oman joukkueen vahvuuksia ja päätettiin lähteä viemään peliä niillä eteenpäin. Kotijoukkue otti pallon hallinnan selkeästi itselleen ja liikutti palloa ja pelaajia, jolloin kentälle alkoi syntymään tilaa. Kauan ei tarvinnut odotella,kun ajassa 21:19 Tilda Pyykkönen siirsi Aura Mäkisen esityöstä kotijoukkueen 1-0 johtoon. Reilu minuutti perään oli Martta Räsäsen vuoro Jenna Koskisen esityöstä viedä kotijoukkue jo 2-0 johtoon, kellossa 22:40. Kotijoukkueen kaksi nopeaa iskua maalien muodossa vaikeutti vieraiden pelaamista entisestään sekä lisäsi kyseenalaisten otteiden sekä virheiden määrää. Näkyvissä oli selkeää turhautumista. Nokia vastasi tilanteeseen, kuten siihen kuuluu ja viimeisteli illan kolmannen maalin Tilda Pyykkösen toimesta. Syöttöpiste merkattiin maalivahti Johanna Saloselle ajassa 26:02. Tilanteessa 3-0 tultiin pisteeseen, jossa valmentajan näkökulmasta toivottiin, että pelaajat ovat vielä ehjiä pelin jälkeenkin. 

Nokia vei peliä ja piti sitä hallussaan. Vieraat saivat vielä joitakin satunnaisia tilanteita luotua, mutta vedot olivat suurimmalta osin osoitteettomia ja todellista hätää ei enää Nokian maalilla ollut. 36 minuutin kohdalla täyttyi myös vieraiden virhetili - vaikkakaan sitä kuudetta virhettä ei ikinä tullut. Vierasjoukkue pyrki viimeisen viiden minuutin ajan hakemaan kavennusta ylivoimapelillä, mutta tuloksetta. Nokia antoi paineen ylhäältä asti eikä päästänyt ylivoimapeliä pyörimääm. Sen sijaan kotijoukkue pääsi muutamaan otteeseen tuikkaamaan palloa kohti tyhjää maalia ennekuin 15 sekuntia ennen loppua Jenna Koskinen lopulta sen tyhjään maaliin onnistui toimittamaan.Loppulukemat Nokialle 4-0 ja hienot 3 pistettä. Sarjataulukossa kaksi pykälää ylöspäin pois putoajan paikalta. 

Nokian parhaana palkittiin maalivahti Johanna Salonen ja vierailta Sarah Lipp. Kotijoukkueen Pancho (nälkäisin pelaaja) oli Tilda Pyykkönen

Seuraavan kerran Nokia taistelee pisteistä viikon päästä lauantaina, kun se matkustaa PiPS:n vieraaksi. 

Kokoonpano: Johanna Salonen, Julia Lahnajärvi, Aura Mäkinen, Essi Ikonen, Tilda Pyykkönen, Salla Pere, Roosa Koskensalo, Lotta Hautamäki, Martta Räsänen, Jenna Koskinen, Tea Helminen, Jutta Vuori, Krista Hakala

Tehot: Tilda Pyykkönen 2+0, Martta Räsänen 1+0, 1+1 Jenna Koskinen,  Johanna Salonen 0+1, Johanna Salonen 0+1