Kevätkierroksen floppi osui pahaan paikkaan

6.3.2022

FC Nokia - FC Sport j. 1-4 (0-2)

Edellisen viikon voitto Jyväskylässä nosti joukkueen suoran putoajan paikalta karsijan paikalle  pisteen karkumatkalle vaasalaisista, joten jaossa oli molemmille joukkueille elintärkeät pisteet. Voitolla Nokia karkaisi jo neljän pinnan päähän. Kotijoukkueella oli allaan useampi hyvä peli, joista päällimmäisenä viikon takainen voitto, kun taas vieraat tarpoivat useamman ottelun tappioputkessa. 

Ottelu alkoi melko tunnustelevasti molempien joukkueiden osalta. Maalipaikkoja saatiin luotua kentän molemmissa päissä. Kotijoukkueen osalta oli selvästi nähtävissä ottelun merkitys ja tekemistä siivittikin hätäily ja pelirohkeuden puuttuminen. Ratkaisut pallollisena ja pallottomana eivät olleet riittäviä. Ajassa 12.55 vieraat siirtyivät 0-1 johtoon, kun sivuraja päästiin ohjaamaan aivan maalin edestä verkkoon. Maali oli omiaan lisäämään Nokian paineita, eikä rutiini riittänyt pakan kasassa pitämiseen. Kellossa 16:16 ja tilanne taululla muuttui numeroiksi 0-2. Laidassa liian ärhäkästi riistoon, josta pelaaja ohi, tämän jälkeen domino efektinä seuraavat pelaajat liian kaukana tilanteeseen nähden ja lopulta poikittainen pallon takatolpalle, josta maaliin. Ensimmäisen jakson aikana ei tullut enää lisäosumia ja tauolle mentiin 0-2 vierasjohdossa. Kotijoukkueellakin oli muutama maukas paikka, joista lähimpänä J. Sulosen yritys tilanteessa, jossa maalivahti oli jo pelattu ulos, mutta jostakin liukui puolustavan pelaajan jalka pallon eteen ja maali jäi syntymättä. 

Toinen jakso eteni aina puoliväliin saakka ennenkuin tulostaululle tuli asiaa maalin merkeissä. Tälläkin kertaa vain harmillisesti vieraiden tekemänä. Nokian pelaaja juoksi laidassa kilpaa vastustajan kanssa. Molemminpuolinen repiminen oli mukana koko ajan. Lopulta oltiin jo rangaistusalueen sisällä, tokikin aivan sen reuna-alueella, jolloin hyökkäävä pelaaja teki näyttävän syöksyn ja tuomari määräsi pallon pilkulle. Tästä tilanteeksi 0-3 ajassa 31:34. Nokia kuittasi tämän maalin melko nopeasti saaden lopulta ottelun ensimmäisen maalinsa ajassa 32:57. J. Sulosen syöttö löysi maalin edestä Saranpään, joka viimeisteli kavennusmaalin 1-3. Kotijoukkueen maalit olivat tänään kuitenkin tiukassa ja kun palloa ei saatu maaliin asti turvauduttiin ylivoimapelaamiseen. Tämäkään ei tuottanut toivottua tulosta ja melko nopeasti pallo kaivettiin omista. Ajassa 36:08 1-4 ja vielä 1-5, kun kellossa 38:42. Näin tärkeät pisteet vieraiden matkassa Vaasaan lukemin 1-5.

Tämän päivän peliesitys oli kaukana siitä, mitä Nokian naisilta on kevätkierroksella nähty, kun taas vaasalaiset suorittivat tänään hyvää tasaista peruspelaamista rutiinitasolla. Melko suurinumeroinen voitto ei kuitenkaan kerro totuutta tapahtumista kentällä ja omat maalipaikkansa oli Nokiallakin, mutta lopun ylivoimapelaaminen kostautui parilla päästetyllä maalilla. 0-3 maali 6 m:n viivalta oli harmittava isku vyön alle hiukan kyseenalaisesta tilanteesta. 

Maalinteko oli tänään vaikeaa. Vaikka oltiin jo nokikkain maalivahdin kanssa, ei palloa saatu maaliin asti. Pelistä puuttui ilo ja tietynlainen rentous, jota viime aikoina otteissa on nähty. Jännitys ja pelin ns. tärkeys näkyi liikaa otteissa. Vieraat halusivat tänään enemmän voittoa ja olivat valmiimpia sen ottamaan.

Sarjataulukossa joukkueet kiepsahtivat jälleen toisin päin ja Nokia putosi takaisin putoajan paikalle ollen nyt kaksi pistettä Vaasalaisia takana. 

Nokian parhaana palkittiin Jonna Sulonen ja vierailta kolme maalia viimeistellyt Vilma Rosenström. Kotijoukkueen nälkäisin tänään Sofia Hautanen. 

Runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi ottelua, jotka Nokia pelaa vieraissa. Ensin kohdataan viikon päästä lauantaina paikallisottelussa Ylöjärven postimerkillä YIlves ja siitä viikon päästä HIFK.  Ottelu Ylöjärvellä alkaa klo 15.00.

Kokoonpano: Emiilia Syvänen, Emmi Kortesmaa, Marika Ropanen, Jonna Sulonen, Sini Sulonen, Tilda Pyykkönen, Ella Saranpää, Elli Koivula, Sofia Hautanen, Oosa Fjäder

Tehot: 1+0 Ella Saranpää, 0+1 Jonna Sulonen