Naisille tappio Ylöjärvellä

14.3.2022

Paikallispelissä Ylöjärven Ilves vahvempi

Naiset matkasivat toiseksi viimeiseen Liigan runkosarjan peliin naapuriin Ylöjärvelle metsästämään tärkeitä pisteitä. Kotijoukkueen pieni sali ja sen tuomat haasteet oli vierailla hyvin tiedossa ja tämä oli huomioitu myös menneen viikon harjoittelussa. 

Nokia pyrki ottelun alussa antamaan painetta heti ylhäältä asti ja vaikeuttamaan näin kotijoukkueen pallonhallintaa onnistuenkin tässä ottelun alussa. Jostain syystä jalkaa kuitenkin höllättiin kaasulta ja kotijoukkueelle annettiin enemmän tilaa rakentaa omaa peliään. Molemmat joukkueet saivat luotua tilanteita maalintekoon, kuten arvata saattaa Ylöjärven pienellä postimerkillä, jossa veto etäisyyksillä ollaan jo muutaman askeleen jälkeen, mutta kotijoukkue oli viimeistely yrityksissään terävämpi ja näin vieraiden maalissa pelannut Kortesmaa saikin olla alati tarkkana. Myöskään kotijoukkueen Unkuri joutui keskittymään täysillä vaikkakin vieraiden viimeistely yritykset sujahtivat useimmin kehikon ulkopuolelle kuin kotijoukkueella. 

Ottelun ensimmäinen maali syntyi ajassa 4:42, kun Pajuselle pelattiin pallo poikittain maalineteen ja Nokian puolustus oli hiukan myöhässä. 1-0 kotijoukkueelle. Nokia tuli kuitenkin nopeasti tasoihin Koivulan maalilla. Koivula riisti pallon keskialueella, kiihdytti laitaa ylös ja niittasi pallon verkkoon ohi vastaan tulleen Unkurin ajassa 6:14. 

Ottelu jatkui tasaisissa merkeissä, mutta maalit tuntuivat olevan tiukassa, kunnes ajassa 15:52 Linjamaa vei kotijoukkueen johtoon Unkurin napatessa syöttöpisteen. Varsin vaarattoman näköisestä tilanteesta rakennettiin maalipaikka, kun Nokia pelasi selkeästi liian löysästi ja passiivisesti. Linjamaa pyörähti näpsäkästi ympäri ja tälläsi pallon verkkoon. 2-1 kotijoukkueelle.

Ensimmäisellä jaksolla ei nähty enempää maaleja ja tauolle mentiin kotijoukkueen niukassa 2-1 johdossa. 

Toisella jaksolla Nokia pyrki hakemaan aktiivisesti tasoitusmaalia ja kotijoukkue lisätä omaa johtoaan. Tänään oli kuitenkin taas sellainen päivä ettei pallo pomppinut nokialaisittain suotuisasti eikä sitä saatu millään Unkurin selän taakse, vaikka paikkoja osumiin saatiin rakennettua useampia. Viimeistelytilanteessa oltiin kuitenkin liian pehmeitä tai hitaita ja loppuihin Unkuri maalillaan venyi eteen ja maalit jäivät syntymättä. Kotijoukkue sen sijaan onnistui vielä kahdesti. Ensin ajassa 24.43 Rauhala siirsi maalin edestä Pajusen syötöstä pallon verkkoon ja tilanteeksi 3-1 ja sitten ottelun lopuuhetkillä Pajunen pääsi iskemääm illan toisen maalin ajassa 37:10 Erdenin syötöstä, kun oman maalin lähellä nukuttiin. 

Nokia oli ottelussa hyvin mukana 30 minuuttia, mutta sitten alkoi hiljalleen puntti tutista ja ratkaisut olivat melko ponnettomia. Viimeisen viiden minuutin aikana pyrittiin hakemaan lisämaaleja ylivoimalla Kortesmaan noustessa mukaan peliin, mutta ylivoiman käynnistämisessä oli suuria vaikeuksia. Vaikka pallo saatiinkin muutamaan otteeseen pelattua hyvin kulmaan ja jopa maalin eteen, olivat ratkaisut näissä paikoissa liian hitaita tai turvallisia, jotta maaleja olisi saatu aikaiseksi. Summerin soidessa taululla oli 4-1 lukemat kotijoukkueelle, joka näin varmisti itselleen seurahistorian ensimmäisen Playoff paikan. Nokia sen sijaan jatkaa viimeiselle kierrokselle edelleen sarjajumbona. 

Ottelussa oli tuloksesta huolimatta paljon hyviä juttuja ja tason nosto viikon takaiseen oli huikea. Seuraavaan matsiin matkataan siis hyvin mielin. 

Nokian parhaana palkittiin maalissa häärännyt Emmi Kortesmaa ja kotijoukkueelta Mia Pajunen. 

Nokian viimeinen runkosarjaottelu pelataan viikon päästä, kun nokialaiset matkaavat sarjakakkosen vieraaksi Helsinkiin ja kohtaa HIFK:n. Ottelu alkaa klo16.00. 

Kokoonpano: Emmi Kortesmaa, Emiilia Syvänen, Marika Ropanen, Jonna Sulonen, Sini Sulonen, Ella Saranpää, Oosa Fjäder, Elli Koivula, Tilda Pyykkönen, Lena Ojala, Essi Ikonen, Jenna Koskinen

Tehot: 1+0 Elli Koivula