C-tytöille futsalin SM-hopeaa

1.4.2019

Takaportista sisään ja hopealle

Seuran C-tytöt jäivät futsalin Aluekarsinnassa Halikossa 9.3. neljänneksi ja tippuivat niukasti ikäluokkansa SM-lopputurnauksesta. Alueturnauksesta jatkoon pääsi kolme parasta joukkuetta. Tällöin tiensä jatkoon selvittivät FC Halikko, Tampereen Ilves sekä EuPa. 

SM-lopputurnaus pelattiin Tampereella maaliskuun viimeinen viikonloppu ja puolitoistaviikkoa ennen kisoja tuli tieto, että paikka lopputurnaukseen aukeni FC Nokian tytöille Vaasan piirin jäädessä pois. Valmistautumiseen jäi aikaa minimaalisesti, mutta turnaukseen lähdettiin haastamaan muut. Joukkue asetti itselleen huiman tavoitteen ja mitalit kiiluivat silmissä.

Turnaus pelattiin kahdeksan joukkueen voimin. Joukkueet oli jaettu kahteen neljän joukkueen alkulohkoon ja peliaika oli 2 x 10 min. tehokasta.  Nokia aloitti oman urakkansa Vuoreksessa lauantaina FC Halikkoa vastaan. Ottelu oli kahden joukkueen tasaista vääntöä, mutta niin vain kävi, että ottelun ainoan maalin teki FC Nokia ja nappasi itselleen kolme pistettä Melissa Leppäsen maalilla. Toisessa ottelussa vastassa oli FC Honka. Nokialla oli otteluun hyvä lataus ja voitto viimeisteltiin selkein lukemin 5-0. Maalareina Essi Ikonen kahdesti, Melissa Leppänen, Inka Lintula sekä Tilda Pyykkönen kerran. 

Ennen päivän viimeistä ottelua oli lohkotilanne kimurantti. Vaikka Nokialla olikin kasassa kahdesta ottelusta kuusi pistettä, ei se vielä taannut paikkaa kahden joukkoon ja mitalipeleihin. Viimeisen ottelun vastustaja Haukiputaan Pallo tarvitsi voiton päästäkseen pelaamaan mitaleista, ja sen sijaan Nokialle riitti maalin tappio jatkopaikkaan. Ottelusta lähdettiin toki hakemaan voittoa ja lohkon ykkössijaa. Alun kangertelun jälkeen tytöt saivat pelijuonesta kiinni ja onnistuivat lopulta tyylittelemään taululle 4-0 voiton ja näin nappasivat itselleen lohkovoiton puhtaalla pelillä. Kolmannen pelin maalit nakuttivat Ikonen, Leppänen, Milja Puntalo ja  Isabella Nikula. 

Toisen lohkon voiton vei Tampereen Ilves ja tiukkojen vaiheiden jälkeen kakkossijan nappasi TiPS/Akatemia. Lohkovoittaja Nokian vastustaja välierässä siis toisen lohkon kakkonen TiPS. 

Sunnuntaina pelit jatkuivat Kauppi Sports Centerissä. Joukkueesta henki positiivinen lataus ja odotukset olivat korkealla. Välieräottelusta muodostuikin oikea trilleri. Peli oli rikkonaista ja pallo poltti jaloissa. Molemmat joukkueet onnistuivat luomaan maalitilanteita ja useamman kerran yleisö sai huokaista, kun pallo pyöri lähellä maalia. Joukkueiden maalivahdit olivat kuitenkin huippuvireessä ja pitivät joukkueensa mukana pelissä loistavilla torjunnoillaan. Nokian maalissa pelannut Julia Lahnajärvi pelasi loistavaa ottelua ja onnistui venymään tärkeässä paikassa. Ottelu oli edennyt jo viimeiselle minuutille ja vahvasti näytti jo siltä, että finaalipaikka ratkotaan rangaistuslaukauksilla. 36 sekuntia ennen peliajan loppua Essi Ikonen päätti ratkaista pelin. Essi riisti pallon omalla kenttäpuoliskolla itselleen, väänsi itsensä muutaman vastustajan ohi ja karkuun keskeltä. Kylmän viileä viimeistely ja Nokia siirtyi 1-0 johtoon, kun ottelua oli pelaamatta 36 sekuntia. Loppu pelattiin tarkasti ja finaalipaikka oli saavutettu. Viereisellä kentällä FC Halikko voitti Ilveksen lukemin 2-1 ja näin ollen Nokian turnauksen viimeinen vastustaja oli sama kuin ensimmäinenkin. 

SM-Loppuottelu alkoi melkoisena asemasotana molempien joukkueiden kytätessä iskupaikkaa. Halikko sai harmittavan onnistumisen maalin muodossa ensimmäisellä puoliajalla ja Nokia joutui ensimmäistä kertaa turnauksen aikana takaa-ajoasemaan. Maali harmitti senkin takia, että pallo oli melkein maalivahti Nikkilän hyppysissä. Taistelu kuitenkin jatkui ja palloa pelattiin päästä toiseen. Hyvästä taistelusta ja tsempistä huolimatta palloa ei saatu Halikon maalivahdin selän taakse ja ottelu päättyi Halikon niukkaan 1-0 voittoon. Nokian tytöt saivat kaulaan hopeiset mitalit. Loistava suoritus. 

Joukkueen puolustuspelaaminen kehittyi turnaukseen aikana huimasti ja vastustajilla olikin vaikeuksia päästä Nokian tiukan paketin läpi. Tästä kertoo myös se, että Nokian maalista pallo kaivettiin koko turnauksen aikana vain yhden kerran. Hyökkäyspäässä maalinteossa onnistuttiin laajalla rintamalla. Joukkue tsemppasi ja tuki toisiaan vahvana ketjuna - kukaan ei halunnut olla tiiviin ketjun heikko lenkki. Mahtava matka, jonka arvoa nostaa myös se, että Nokia oli liikkeellä nuorella joukkueella. Joukkueen rungon muodostivat seuran 05 syntyneet tytöt ja vastassa oli usempi 04 syntyneiden joukkue. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi kauden futsalhaasteita. 

Kokoonpano: Erica Nikkilä, Julia Lahnajärvi, Milja Puntalo, Ella Saranpää, Essi Ikonen, Melissa Leppänen. Tilda Pyykkönen, Sanni Kankkunen, Moona Tervola, Jenna Koskinen, Inka Lintula, Tuuli Löfgren, Elli-Maija Lehtimäki, Isabella Nisula

Valmennus : Merja Jalasto, Olli Jääskeläinen, Jarmo Tervola

Huolto: Riikka Puntalo

Jojo: Eeva Ikonen