FC Nokialta kolme joukkuetta mukana HJK:n kutsuturnauksessa

15.4.2019

Nykyisin HJK:n riveissä pelaava Maaria Roth kävi tsemppaamassa kasvattiseuransa tyttöjä

Kovia pelejä - tasaista vääntöä

FC Nokia osallistui HJK:n kutsuturnaukseen kolmella joukkueella. Ensimmäiset ottelut pelattiin perjantai-iltana ja sijoitusottelut olivat vuorossa sunnuntaina. 

Nokian nuorin joukkue oli seuran 08 syntyneiden T11 joukkue joka osallistui turnaukseen ensimmäistä kertaa. Reissua oli odotettu kauan ja hartaasti ja nyt päästiin vihdoin mittaamaan omaa tasoa Suomen kovien joukkueiden kanssa. Sarjassa oli 16 joukkuetta, jotka pelasivat neljässä alkulohkossa. 

Tytöt aloittivat urakkansa kohtaamalla HJK sinisen.Lataus peliin oli kohdallaan ja Nokian tytöt poistuivat kentältä kolmen pisteen kera voittaen ottelun 2-1 Lilli Tuomisen ja Helmi Kuusenojan maaleilla. 

Lauantain ensimmäinen ottelu päättyi maalittomana NJS:n kanssa ja pisteet tasattiin. Lohkon tilanne oli kimarantti ja alkulohkon viimeinen peli ratkaisi paljon. Voitolla ja tasapelillä heltiäisi lohkovoitto, mutta taas tappiolla sijoitus saattaisi olla jopa kolmas. Tytöillä oli kuitenkin vauhtipäällä ja TiPS kaatui selvin lukemin 4-2. Maalareina Venla Sulonen kahdesti ja Ella Leinonen sekä Lilli Tuominen. Näin tytöt nappasivat kaikkien yllätykseksi lohkon ykkössijan ja etenivät jatkopeleihin pelaamaan sijoista 1-4 muiden lohkovoittajien kanssa.

Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa vastassa oli EBK. Tiukkojen vaiheiden jälkeen peli päätty EBK:n 1-0 voittoon ja Nokian tytöillä oli edessään pronssipeli, jossa vastaassa emäntäseura HJK. Kova peli oli siis tiedossa. Tytöt tsemppasivat itsensä hurjaan taisteluvireeseen, mutta palloa ei saatu maaliin. Harmittavasti omassa päässä sattuneen pienen kömmähdyksen saattelemana HJK iski ottelun ainokaisen maalin ja nappasi turnauksen pronssimitalit itselleen. Tytöiltä kuitenkin huikea matsi ja taistelu ja mitä itsensä ylittämistä kentällä nähtiin. Tyttöjä hiukan harmitti pelin jälkeen selkeä pilkku, minkä tuomari jätti viheltämättä, kun HJK pelaaja pelasi pallon kädellään maalivahdille taistellessaan Nokian hyökkääjän kanssa. Pilli kuitenkin meni jo suuhun asti.... 

Loistava saavutus tytöiltä turnauksesta, josta ennenkaikkea lähdettiin hakemaan kovia pelejä ja haastamaan muita. Selvästi yläkanttiin siis.Turnauksen kulta ratkesi rangaistuslaukauksilla.1. LePa 2. EBK 3. HJK 4. FC Nokia  (muu Pirkanmaa: 5. Ilves)

Joukkueessa pelasivat: Ella Leinonen, Raisa Mäntymaa, Aino Hauta-alus, Eeva Nurmio, Lilli Tuominen, Venla Sulonen, Ella Niemi, Veera Pöyhtäri, Iina Väisänen, Ida-Sofia Adamsson, Helmi Kuusenoja, Tiia Ålander, Ronja Pieniniemi, Erika Inha, Iiris Paavola. Joukkuetta valmensivat Merja Jalasto, Tomi Hauta-alus, Sini Sulonen

Seuran 07 syntyneet T12 tytöt olivat turnauksessa mukana toista kertaa. Sarja pelattiin 20 joukkueen voimin. Joukkueet oli jaettu neljään alkulohkoon.  Ensimmäisessä ottelussa kaatui NJS lukemin 2-0. Maalit merkattiin Peppi Kososelle  ja Emilia Sassille. Toinen ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin EPS:n kanssa. Kolmannessa alkulohkon pelissä Nokia tasasi pisteet FC Peltirummun kanssa lukemin 1-1 ja maalin viimeisteli Vilma Mäkinen. Alkulohkon viimeisessä pelissä - turnauksen voittaja - FC Espoo oli parempi luvuin 4-0. Alkulohkon toinen sija ja jatkopelit sijoista 5-8. 

Ensimmäisestä jatkopelistä tiukka 1-0 tappio KPV:lle ja turnauksen viimeinen ottelu sijoista 7-8. Varsinainen peliaika päättyi maalittomaan 0-0 tasapeliin ja edessä oli rangaistuslaukaus kilpailu. Ottelu päättyi lopulta EBK:n voittoon ja Nokian tytöille kovien pelien jälkeen 8. sija. Sarjan mitalistit 1. FC Espoo 2. AIK 3. JäPS  (muu Pirkanmaa: 14. Ilves)

Joukkueessa pelasivat: Peppi Kosonen, Hilda Salminen, Saana Mäkelä, Noora Valli, Vilma Mäkinen, Siena Kenny, Sara Ollikainen, Emilia Sassi, Emma Räisänen, Helmi Mattila, Iida Kallio, Ilona Myllyoja. Joukkuetta valmensivat Mika Räisänen ja Jussi Kosonen

T13 sarjassa pelasivat Nokian 06 syntyneet tytöt ja olivat niin ikään mukana turnauksessa ensimmäistä kertaa. Joukkueita sarjassa oli 20 ja alkulohkoja 4. Ensimmäisessä ottelussa ONS oli parempi lukemin 5-0. Toisessa ottelussa taivuttiin PPJ:lle 2-0. Kolmannessa pelissä vastassa oli FC Peltirumpu ja nyt Nokian tytöt saivat maalitilinsä auki voittaen ottelun 2-0. Maalit viimeisteli Anna Oksanen ja Sanni Santanen. Alkulohkon viimeiseen otteluun vastaan tuli AIK, joka oli tyly ja tehokas latoen pallon verkkoon 9 kertaa. Tiukassa ja kovassa seurassa tytöt jäivät lopulta oman lohkonsa viimeiseksi päätyen tasapisteisiin PPJ:n kanssa ja jatkopelit pelattiin sijoista 17-20. 

Aamuottelussa KPV oli paremmin hereillä ja voitti ottelun 3-0. Turnauksen viimeiseen otteluun vastustajaksi saatiin TäBy FK. Erinäisten vastoinkäymisten jälkeen tytöt saivat pelattua hyvällä tsempillä ottelun läpi. Ottelu päättyi tiukaan 1-2 tappioon Sanni Santasen maalilla, vaikka pallo saatiin maaliin toisenkin kerran juuri kun ottelu loppui. Tuomarin mielestä palloa ei kuitenkaan maalin puolella käynyt ja näin säästyttiin rangaistuslaukauksilta. Hienoja ja kovia pelejä kovassa seurassa. Sarjan kolme parhaat 1. HJK 2. Jarlabergs IF 3. ONS   (muu Pirkanmaa: 12. Ilves)

Joukkueessa pelasivat Titta Toiminen, Sini Niska, Anna Oksanen, Emma Vuorinen, Liisa Nenonen, Ava Salminen, Pihla Lepistö, Sanni Santanen, Sohvi Paldanius, Sinna Murtokanta, Nea Lehtinen, Iida Siuvo. Joukkuetta valmensivat Jouni Santanen, Janne Vuorinen.

Kiitos kaikille vastustajille kovista peleistä ja HJK:lle kutsusta! Onnea mitalisteille!

Kiitos myös Maaria Rothille, joka tuli moikkaamaan tyttöjä ja kannustamaan kentänlaidalle. Maaria pelaa nykyisin HJK:n väreissä ja omaa myös maajoukkkuekokemusta. Hän on ponnistanut jalkapallouralleen FC Nokian riveistä. 

 

 

FC Nokia 07-tytöt