Naisten Ykkösen kausi myös käynnissä

1.11.2021

Ykkösessä pelattuna kaksi ottelua - kasassa 3 pistettä

Mad Max - FC Nokia/2

FC Nokia/2 pelaa myös valtakunnan sarjaa naisten Ykkösessä. Kausi starttasi viikko takaperin, jolloin Nokian matkasi Valkeakoskelle Mad Maxin vieraaksi. 

Kotijoukkue sai otteluun hyvän alun ja teki kaksi nopeaa maalia, joista ensimmäinen sivurajasta vetämällä ja toinen aivan rangaistusalueen rajalta hiukan kyseenalaisesti vihelletystä vapaapotkusta. Nokian hyvin alkanut ote herpaantui hetkeksi ja pelillinen pelaaminen sekosi, mutta onneksi siitä saatiin taas nopeasti kiinni. Maalinteon vaikeus oli kuitenkin suuressa roolissa ottelussa. Tauolle mentiin lopulta kotijoukkueen 3-1 johdossa. 

Toisella puoliajalla vaikeudet jatkuivat ja palloa ei vain saatu maaliin loistavistakaan paikoista. Samaan aikaan taas toisessa päässä verkko soi tasaiseen tahtiin. Kotijoukkue karkasi jo 7-1 johtoon, kun yhtäkkiä palaset loksahtivta paikoilleen ja vieraat heiluttivat verkkoa kolmesti 49 sekunnin sisään. Kotijoukkue oli pakotettu aikalisään saadakseen ottelusta jälleen kiinni. Ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen 9-4 voittoon. Joskaan numerot eivät kerro totuutta ottelun voimasuhteista,vain sen, että kotijoukkueen viimeistely oli paljon tehokkaampaa kuin vieraiden. 

Ensimmäisen ottelun jännitys näkyi. Onhan Nokian joukkue pääsääntöisesti kokonaan rakennettu uusiksi edellisiin kausiin verrattuna ykkösjoukkueen noustessa liigaan. Isoiksi revenneistä lukemista huolimatta ottelussa oli paljon hyviä asioita, mutta aivan liikaa myös perusvirheitä. Syötönlaatu pitää olla parempi ja tilanteisiin reagointi sekä yhdessä tekemisen meininki aina osalla pelaajista tahtoo unohtua. 

Nokian maalareina toimivat: Martta Räsänen, Jutta Vuori, Salla Pere ja Aura Mäkinen. 

Nokian parhaana palkittiin hienon comebackin tehnyt Salla Pere.

Tehot: Martta 1+0, Jutta 1+0, Oosa 0+1, Salla 1+1, Jonna 0+1, Aura 1+0

Kokoonpano: Johanna Salonen, Julia Lahnajärvi, Salla Pere, Jonna Sulonen, Oosa Fjäder, Martta Räsänen, Roosa Koskensalo, Aura Mäkinen, Niina Klaavu, Lena Ojala, Jenna Koskinen, Jutta Vuori

FC Nokia/2 - MU

Kauden kotiavaus pelattiin sunnuntaina Harjuniityn hallissa, jonne vieraaksi saatiin MU (Mäntsälä).

Ottelu lähti tasaisesti ja hiukan tunnustellen käyntiin. Tällä kertaa Nokialta nähtiin kuitenkin jo hiukan pidempiä pallonhallintajaksoja kuin kauden avausottelussa vaikka vieläkin hiukan liian hätäinen ratkaisun haku teki puolustamisesta vieraille verrattain helppoa. Vieraat onnistuivatkin pelaamaan pallon kotijoukkueen maaliin ajassa 1:59, kun Nokian pelaajat näyttivät puolustavan omaa maalia todella näennäisesti seisten. Vieraille olikin helppo työ pelata pallo maaliin asti. Tämä ei vielä ollut riittävä herätys pelaajille vaan pallo kaivettiin toistamiseen Nokian verkosta ajassa 26:24. Nyt oli aika herätä ja Koskensalo kavensi heti perään tilanteeksi 2-1. Takaa-ajo oli alkanut. Vajaa minuutti tämän jälkeen oli Hautasen vuoro tuoda Nokia tasoihin ajassa 27.37. 

Seuraava maali merkittiin jälleen vieraille pelikellon näyttäessä 28.48. Nokia oli jälleen takaa-ajajana, kunnes Tilda Pyykkönen niittasi komealla vedolla pelin tasoihin 3-3  ajassa 33:09. Näytti jo siltä, että pisteet tasataan, mutta ensimmäistä kertaa kentälle kirmannut Milja Puntalo oli eri mieltä ja yllätti kaikki vetäen pallon verkkoon 4 sekuntia ennen peliajan loppumista. Milja oli mukana matkassa haistelemassa ykkösen pelituulia, liittyessään harjoitusrinkiin jalkapallokauden loputtua. Ihan kelpo sisääntulo Naisten Ykköseen. 

Kotijoukkueen parhaana palkittiin Krista Hakala ja nälkäisimpänä pelaajan Salla Pere. 

Päivän tehot: Roosa 1+0. Sofia 1+0, Tilda 1+0, Milja 1+0, Salla 0+1, Jonna 0+1, Jenna 0+2

Kokoonpano: Johanna Salonen, Julia Lahnajärvi, Jonna Sulonen, Salla Pere, Milja Puntalo, Jenna Koskinen, Tilda Pyykkönen, Krista Hakala, Sofia Hautanen, Niina Klaavu, Roosa Koskensalo, Martta Räsänen, Aura Mäkinen