Naisten vaikeudet palasivat

27.1.2020

Mäntsälästä 3-2 tappio

Nokian naiset matkasivat Mäntsälään lauantaina vieraspeliin ilman Espanjan kentille siirtynyttä joukkueen pistetilaston kärkeä Senni Vireniä. Liekö tämä vai mikä syynä todella aneemiseen esitykseen. Edelliseen peliin löytynyt peli-ilo ja jokkueena tsemppaaminen loistivat poissaolollaan. Puheet ja teot eivät kohdanneet oikeastaan koko ottelun aikana. Ottelun alku oli kuitenkin hyvä ja Nokia olikin hätyyttelemässä kotijoukkueen maalivahtia muutaman minuutin pelaamisen jälkeen, mutta pallo ei saatu verkkoon asti. Hyvä tilanne seurasi toistaan ja näytti siltä, että peliin päästään hyvin kiinni, mutta kun jo niin tutuksi tullut kaava toisti itseään eikä palloa saatu verkkoon, mureni puolittainenkin tekeminen nolliin. Pariin kertaan oltiin jo todella lähellä, mutta pallo oman mittansa verran tolpasta ohi tai takatolpalla reagoitiin ratkaisevasti liian hitaasti. Kun vielä hyökkäyspään vapaapotkusta pelattiin läpiajotilanne kotijoukkeelle, josta he siirtyivät 1-0 johtoon, painuivat päät vielä enemmän alaspäin. Kopista yritettiin hakea uutta vauhtia puoliajalla ja hetken näyttikin, että uusi vaihde löytyi, kun heti 14 sekunnin pelaamisen jälkeen Lotta Hautamäki viimeisteli Lena Ojalan esityöstä tilanteeksi 1-1. Ajassa 21.47 Nokian Y-prässi puri tehokkaasti ja pallo ajautui suoraan Koivulan jalkaan, joka otti hiukan eteepäin ja latasi kohti yläkulmaa, mutta maalivahti sai venytettyä sormensa eteen. Minuutin kuluttua kotijoukkue siirteli helpoilla pienillä syötöillä aneemisen nokialaispuolustuksen jaloista pallon  maalin mennen 2-1 johtoon. Nokia sai kuitenkin vaikeuksista huolimatta kuitenkin luotua koko ajan paikkoja, mutta se kuuluisa viimeistely. Ajassa 24.24 S.Sulonen pelasi Hautasen vapaaksi maalin eteen, mutta viimeistely suoraan päin maalivahtia. Tästä tilanteesta seuranneesta kulmapotkusta vaihtopenkillä jo melkein tuuletettiin maalia, kun kulmatilanteesta lähtenyt veto painui kohti alakulmaa, mutta maalivahti venytti kätensä kuin ihmeen kaupalla vedon eteen. Pelille kuvaavasti kotijoukkue iski päivän kolmannen maalinsa ajassa 33.16, kun pelaaja kyttäsi syvällä hyökkäyspäässä eikä Nokian puolustus kehoituksista huolimatta siirtynyt lähemmäksi, kun omasta päästä pelattiin pitkä purkupallo Nokian päähän. Pallo haltuun ja veto maaliin ja taululle 3-1. Nokia rakenteli vielä kuitenkin muutamankin paikan mutta kun ei niin ei. Ottelun lopun vieraat yrittivät pyörittää ylivoimaa, mutta peliä ei saatu ollenkaan pyörimään. Ajatus tekemisestä puuttui täysin. Tästä huolimatta pallo saatiin verkkoon vielä kerran, kun Josefiina Järä kavensi lukemiksi 3-2 syöttöpiste S.Suloselle. Pisteet jäivät siis Mäntsälään. Nokian parhaana palkittiin maalivahti Kortesmaa. Paljon syvemmälle ei peliesitys enää voi vajota. Hyvä asia kuitenkin on , että huonosta peliesistyksestä huolimatta joukkue pystyi tälläkin kertaa luomaan riittävän määrän maalipaikkoja ottelun voittoon, kuten on tapahtunut kauden kaikissa otteluissa. Toki laiha lohtu lajissa, jossa maalit ratkaisevat.

Nyt on viikko aikaa kasata oma peli takaisin ja iskeä kotisalissa kovaa, kun vastaan asettuu Liikunnan Riemu. Ottelu pelataan Nokian Palloiluhallilla 1.2. klo 13.00.

Tehot: 1+0 Lotta Hautamäki, 1+0 Josefiina Järä, 0+1 Lena Ojala, 0+1 Sini Sulonen

Kokoonpano: Emmi Kortesmaa, Erika Lahtinen, Josefiina Järä, Sini Sulonen, Jonna Sulonen, Lena Ojala, Ella Saranpää, Sofia Hautanen, Elli Koivula, Lotta Hautamäki, Ella Saranpää, Aura Mäkinen, Jutta Orbinski