Uutiset

FC Nokia kaudella 2024 kahdella joukkueella T18 Ykkösessä

Kauden alussa joukkueesta kasattiin kaksi tasaista peliryhmää. Tavoitteena säilyttää ainakin yksi Ykkösen paikka syksylle ja tarjota mahdollisimman monelle tytölle kokemusta kovemmista peleistä, kuin mitä kakkonen tarjoaa. Lähdimme kauteen siis puhtaasti pelaajakehityksellisesti. Nämä kaksi peliryhmää jakavat arjen tiiviisti yhdessä. 

Saimme kasaan kaksi vahvaa peliryhmää, joita täydennettiin seuran 2009 syntyneillä pelaajilla. Toinen ryhmä pelaa YJ-nimen alla, jotta voidaan mahdollistaa kokemus kovemmista peleistä myös naapuriseurojen halukkaille pelaajille. 

Miten kevät kierros on sujunut? 

FC Nokia nimellä pelannut peliryhmä on onnistunut sarjataulukollisesti paremmin ja kerännyt itselleen riittävän määrän pisteitä sarjapaikan varmistamiseksi jo ennen sarjan viimeisiä kierroksia. Ryhmä on onnistunut napsimaan muutamia melko selviä voittoja lohkon alakerran vastustajista ja kärsinut niukkoja tappioita muille. Tätä ryhmää ei myöskään poissaolot ole pahemmin haitanneet. Lohkon kärkijoukkueita vastaan pieni sulaminen, mutta muuten vahvaa tekemistä.

YJ-nimen alla operoinut ryhmä on pelannut jokseenkin takkuisen kevään ja kokenut monenmoisia vastoinkäymisiä, kuten kolmen etukäteen runkopelaajiksi kaavailtujen pelaajien loukkaantumiset. Näistä suurimpana Raisa Mäntymaan eturistisiteen uudelleen pettäminen. Ryhmä on pelannut pääsääntöisesti hyvää pallollista peliä, mutta jokseenkin tehotonta. Alkukauden vaikeudet kertautuivat, kun tiukat ja selvätkin pelit kääntyivät lopulta maalin tappioiksi. Henkinen kantti oli koetuksella, mutta sarjan puolivälin paikkeilla alkoi palkintoja ropista. Maalintekeminen oli edelleen vaikeaa, mutta ensimmäiset pisteet saatiin tasapelien kautta ja iso onnistuminen tuli lopulta, kun palaset loksahtivat kohdalleen ja lohkon kärkikastiin kuuluvalta PaRilta ryöstettiin kotona kolme pistettä. Paria suurinumeroista tappiota lukuunottamatta (TPS, JYPK) porukka on taistellut voitosta jokaisessa ottelussa vaikeuksista huolimatta.

Keskinäinen ottelu

Näiden kahden peliryhmän keskinäistä kohtaamista on odotettu. Mielenkiintoista nähdä miten joukkuejaoissa on onnistuttu, kun ryhmät iskevät vastakkain. 

Ottelua jouduttiin siirtämään muutamaan otteeseen - Suomen Cupin ottelun tieltä ja sitten kenttätilanteen vuoksi, kun kevät hiukan viivästyi, mutta viimein kesäkuussa päästiin ottamaan mittaa omista joukkuekavereista. Lähdössä puntit olivat aika lailla tasan: FC Nokialta puuttui lomamatkailija Hilda ja loukkaantumisen vuoksi Erica Nikkilä ja Miisa Liikala sekä suurin osa 09 syntyneistä pelaajista ja FC Nokia yj. ryhmästä puuttuivat kaikki yj-pelaajat (oman joukkueen pelissä toisaalla) sekä pelikiellosta kärsinyt Helmi Kuusenoja sekä lomalainen Tiia Ålander. 

Ottelusta muodostuikin tiukka tasainen vääntö, jonka molemmat joukkueet selvästi halusivat voittaa. Maalitilanteiden valossa peli oli tasainen ja molemmilla oli omat paikkansa. Millekään huippupaikoille ei kumpikaan joukkue päässyt. Maalinteon aloitti FC Nokia YJ, joka siirtyi hienon hyökkäyksen päätteeksi 1-0 johtoon. Venla Sulonen pelasi pallon selustaan viilettävälle Kaisa Kivimäelle, joka siirsi pallon poikittain maalin eteen Joanna Heinoselle, joka nosti pallon maalivahti Aino Hauta-aluksen yli.  Aivan ensimmäisen jakson lopulla FC Nokia tasoitti pienestä etukulmasta tilanteeksi 1-1 Siena Kennyn maalilla. 

Toisella jaksolla nähtiin yksi maali, kun Siiri Piitulaisen vasuri puhui ja FC Nokia Yj. siirtyi 2-1 johtoon. Ottelun viimeisellä kymmenellä minuutilla YJ:n ote hiukan herpaantui omassa pallollisessa pelaamisessa ja FC Nokia oli tasoittaa ottelun. Tiukka ottelu tällä kertaa FC Nokia YJ:lle. 

Mietteet kevätkierroksesta

Molemmat ryhmät säilyttivät sarjapaikkansa, tämä oli ehdottomasti plussaa. Usealle pelaajalle saatiin paljon minuutteja T18 Ykkösen peleissä sen sijaan, että he olisivat istuneet penkillä - ehdottomasti plussaa. Muutaman harmilliset loukkaantumiset miinuksen puolelle. Onnistuimme kasaamaan kaksi tasaista joukkuetta, joiden pelityyli hiukan erosi toisistaan, toinen onnistui paremmin maalinteossa ja  pärjäsi sarjataulukossa sen takia paremmin kuin toinen. Toisen joukkueen maalinteon vaikeus ja pienet hassit omassa päässä näkyivät sarjataulukon sijoituksessa tiukkojen tappioiden myötä.

Kevätkierros melkein taputeltu ja syyskierrokselle uudet kujeet mielessä. Syyskierroksella tullaan näkemään varmasti erilainen FC Nokia ja erilainen FC Nokia yj. Sitä kohden siis.