Naisten ykkösessä vieraissa takkiin ja kotona maukas voitto

16.11.2021

PEPO - FC NOKIA/2 FC Nokia/2 - EBK 3-2

PEPO - FC Nokia/2

Viikko sitten naiset kävivät pelaamassa ykkösen ottelun Lappeenrannassa. Matka oli pitkä ja jalat jäivät täysin bussiin. Pelillinen pelaaminen oli todella vaikeaa ja pallon maaliin saaminen vieläkin hankalampaa. Joukkue sai luotua kyllä hyviä paikkoja, mutta tyhjäänkään maaliin ei osuttu. Pallonhallinnasta ei myöskään ollut oikein mitään tietoa,vaan peli meni enemmän ja vähemmän juoksemiseksi. Nokian maalit viimeisteli Anna Orslahti. 

Ottelun ensimmäinen maali merkattiin vieraille ja tauolle mentiin vielä lukemissa 1-1, mutta muuten ei paljon kerrottavaa jäänyt. 

Toki jälleen kerran tuli harmi kyllä todistettua se asia, että vaikka pelataan maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, on sääntötuntemus valmentajilla ja pelaajilla parempi kuin tuomareilla. Vaatimuksena olisi ehkä perussääntöjen osaaminen eikä tässä nyt tarkoiteta inhimillisä väärään suuntaan näytettyjä sivurajoja tai tulkinnan varaisia rikkomuksia. 

Vaikka tuomareiden sääntötuntemuksessa olikin parannettavaa, ja toiset säännöt ovat eripuolella Suomea ikäänkuin merkityksettömiä, ei peli kuitenkaan siihen ratkennut. Vastustaja käytti omat paikkansa huomattavasti tehokkaammmin kuin vieraat ja ansaitsivat voittonsa. 

Tehot: Anna Orslahti 2+0, Elli Koivula 0+1, Jonna Sulonen 0+1

Kokoonpano: Johanna Salonen, Krista Hakala, Jonna Sulonen, Elli Koivula, Sini Sulonen, Anna Orslahti, Martta Räsänen, Sofia Hautanen, Lotta Hautamäki, Niina Klaavu, Roosa Koskensalo, Salla Pere

 

FC Nokia/2 - EBK

Sunnuntaina saatiin ykkösen peliin vieraita Espoota. Kotijoukkueen selkeä tavoite oli lähteä parantamaan viikon takaista tekemistä ja ottaa pelin ohjat omiin käsiin. Kotijoukkue lähtikin pelaamaan laajalla ringillä ja pyrki antamaan jatkuvan prässin vierasjoukkueelle ja onnistuikin tässä todella hyvin. Vieraille oli hankaluuksia saada oman pelin rakentelua käntiin. Todelliset maalipaikat pysyivät vähissä. 

Hyvästä tekemisestä huolimatta vieraat onnistuivat taiteilemaan avausmaalin ajassa 7.09. Nokia ei kuitenkaan häkeltynyt tästä, vaan loi muutaman todella maukkaan maalipaikan. Viimeistelyssä ei kuitenkaan ollut riittävästi laatua ja maalisarake pysyi nollilla. Puoliajalle mentiin 0-1 vierasjohdossa. 

Toisen puoliajan alku oli kotijoukkueelle suotuisa ja Aura Mäkinen pääsi viimeistelemään Nokian 1-1 tasoitusmaalin Roosa Koskensalon syötöstä ajassa 21.27. Nokia vei peliä ja vieraat olivat pakotettuka aikalisään heti toisen puoliajan alkupuolella. Maalinteon vaikeus oli kuitenkin tänäänkin läsnä. Nokia pyrki pelaamaan aggressiivisesti ja tämä alkoikin näkymään virhetilin täyttymisenä ja jalkaa oli pakko nostaa vähän kaasulta. Ottelu läheni loppua ja näytti jo siltä, että pisteet tullaan jakamaan. 15 sekuntia ennen loppuvihellystä, Lena Ojalalle pelattiin pallo maalin eteen ja häntä rikottiin tilanteessa. Pilli soi virheen merkiksi ja kotijoukkue otti aikalisän. Jonna Sulonen asettui pallon taakse ja veti sen luvan saatuaan verkkoon vieden kotijoukkueen 2-1 johtoon. Loppusekuntien aikana ei nähty enempää maaleja ja näin pisteet jäivät Nokialle lukemin 2-1. 

Seuraavan kerran pisteistä taistellaan Naisten Ykkösessä sunnuntaina 21.11., kun Nokia saa kotisaliin vieraaksi FS Tawastian. Ottelu alkaa klo 17.

Nokian parhaana palkittiin Krista Hakala ja nälkäisin pelaaja oli Jonna Sulonen. EBK:n parhaana Emilia Jaatinen.

Tehot: Jonna Sulonen1+0, Roosa Kokensalo 0+1 ja Aura Mäkinen 1+0

Kokoonpano: Johanna Salonen, Julia Lahnajärvi, Jonna Sulonen, Krista Hakala, Roosa Koskensalo, Salla Pere, Lotta Hautamäki, Sofia Hautanen, Niina Klaavu, Lena Ojala, Moona Tervola, Martta Räsänen, Jenna Koskinen