Tuplaviikonlopun toisessa pelissä vastassa PJK

16.11.2021

Maanantain myöhäisillassa kotisaliin saatiin vieraita naapurista

Nokia lähti tuplan toiseen paikallispeliin, kuten ensimmäiseenkin, selkeästi altavastaajana. Paikallispelit ovat aina oma lukunsa ja oman mausteensa otteluun toi sisarusten kohtaaminen, kun Nokian riveissä pelaavan Marika Ropasen isosisko Tiia Ropanen torjuu PJK:n maalissa. Lauantain pelin kokoonpanoa jouduttiin hiukan muokkaamaan. Peliin lähdettiin kuitenkin hakemaan selkeästi rohkeampaa ja röyhkeämpää pelitapaa kuin mitä auantain pelissä esitettiin. Nokia pyrki aktiivisesti paineistamaan vieraita ja onnistuikin tässä hyvin. Vierailla oli ongelmia saada omaa peliään avattua. Myös PJK pyrki paineistamaa Nokian alakertaa ja luomaan näin epävarmuutta pelaajille. Ottelu eteni alusta asti vauhdikkaasti ja tilanteita saatiin luotua molempiin päihin. 

Ottelun avausmaali syntyi ajassa 7.26 kun PJK:n Lauermaa haistoi hyvin ja riisti pallon nokialaisten poikittaissyöttöä seuranneesta huolimattomasta haltuunotosta ja karkasi maalintekoon. Tämän jälkeen ottelu jatkui tasaisena eikä palloa saatu kummassakaan päässä verkkoon asti hyvistäkään paikoista. Nokia kuitenkin piti pintansa ja toi ottelun tasoihin vielä ensimmäisen puoliajan lopulla ajassa 18.02, kun Marika Ropaselle pelattiin pallo keskelle, ja tämä malttoi hetken ja siirsi pelivälineen sitten takaa juosseella Koivulalle, joka tasoitti matalalla vedolla tilanteeksi 1-1. 

Toinen puoliaika alkoi tehokkaasti, sillä ajassa 22.25 Nokia siirtyi johtoon Tilda Pyykkösen maalilla. Sivurajasta syötön antoi Jonna Sulonen Anna Orslahden ja Ella Saranpään hämmentäessä PJK puolustusta. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä jo minuutin päästä peli oli jälleen tasoissa. Kortesmaa oli tilanteessa vastassa, mutta PJK päästä lähetetty pitkä pomppupallo jäi elämään maalin eteen eikä sitä saatu purettua pois. Riekki oli tilanteessa terävin ja tasoitti pelin lukemiin 2-2. 

Ottelun loppuhetkille edettiinkin näissä numeroissa, kunnes tuli kylmää vettä niskaan ja vieraat siirtyivät 2-3 johtoon Korinin maalilla ajassa 36.02. Nokia halusi kuitenkin vielä takaisin peliin ja lähti hakemaan tasoitusta ylivoimalla. Tällä kertaa palloa päästiin pyörittämään vastustajan puoliskolle, mutta mitään erikoisen vaarallista ei saatu aikaa, vaan pallo kilpistyi aina vastustajiin. Nokian maltti kuitenkin piti ja vaikka kello tikitti eteenpäin ei pallon kanssa hätiköity. Aika kävi vähiin ja tilanne piti saada luotua. Se luotiinkin, mutta pallo jälleen puolustajasta yli - kulmapotkuksi. Nokia piti edelleen ylivoima kentän kentällä. Kellossa kävi viimeiset 15 sekuntia. Jonna Sulonen asetti pallon kulmalle ja näki Sini Sulosen toiselle puolella. Kova matala syöttö tavoitti toisen Sulosen, joka tälläsi vastapallon etukulmasta sisään ja toi Nokian tasoihin. Tilda Pyykkönen teki hienosti tilan pallolle. Varsinainen peliaika päättyi 3-3 ja edessä oli 5 minuutin jatkoaika. 

Jatkoajalla Nokia heilutti tahtipuikkoa ja siirtyi 4-3 johtoon ajassa 42.10, kun Jonna Sulonen löysi pitkällä poikittaissyötöllä maalin eteen liikkunen Ella Saranpään, joka viimeisteli Nokian neljännen maalin. Ilo oli kuitenkin jälleen lyhytaikainen. PJK otti ylivoiman eikä ehtinyt sitä oikein edes pyörittämään, kun Nokian maalin edestä pelattu poikittaissyöttö ohjautui oman pelaajan jalasta kohti alakulmaa. Kortesmaa sai näppinsä väliin, mutta jälleen pallo jäi maaliviivalle pyörimään ja Riekki sai illan toisen lahjansa tuoden PJK:n tasoihin ja lukemiksi 4-4. Enempää maaleja ei nähty ja näin piste ratkottiin pitkän kaavan mukaan kympeillä. Näissä PJK oli vahvempi ja kun sekä Korin että Nieminen osuivat maaliin ja Nokia ei saanut maalia aikaiseksi, niin kaksi pistettä matkasi Pirkkalaan ja yksi jäin Nokialle. 

Kokonaisuutena hyvä peli, joskin pari nukahdusta maksoi meille muutaman maalin. Taisteluilme oli kuitenkin kohdillaan ja kaivattua kovuuttakin alkoi löytymään. Rohkeaa hyvää tekemistä, jossa taas otettiin askel kohti sitä pelaamista mitä halutaan enemmänkin nähdä. Neljä upeasti rakennettua maalia. Nyt vähän treeniä ja ensi viikon lauantaina Sportin vieraaksi Vaasaan. 

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin FC Nokialta Jonna Sulonen ja PJK:n Maria Ropanen. Kotijoukkueen nälkäisin oli tänään Sini Sulonen.

Tehot: Jonna Sulonen 0+3, Elli Koivula 1+0, Sini Sulonen 1+0, Tilda Pyykkönen 1+0, Ella Saranpää 1+0, Marika Ropanen 0+1 

Kokoonpano: Emmi Kortesmaa, Johanna Salonen, Marika Ropanen, Jonna Sulonen, Elli Koivula, Sini Sulonen, Tilda Pyykkönen, Anna Orslahti, Ella Saranpää, Sofia Hautanen, Krista Hakala, Salla Pere, Roosa Koskensalo, Moona Tervola