Naisten vaikeudet jatkuvat

9.12.2021

FC Nokia - Ylöjärven Ilves

Lauantaina Nokian hallissa pelattiin paikalliskamppailu FC Nokian ja Ylöjärven Ilveksen välillä. Paikalliskamppailu värinän lisäksi otteluun toi oman mausteensa nykyisin vierasjoukkueen värejä edustavat nokialaislähtöiset pelaajat Ella Lehtonen ja Senni Viren, joista jälkimmäinen vaihtoi Ylöjärvelle täksi kaudeksi. 

Ottelun alkuasetelmiin merkittävä vaikutus on myös kotijoukkueen huono onni. Ei viikko etteikö joukkueeseen saapuisi jobin postia. Näistä viimeisin on Anna Orslahden epäonni GFT pelissä, jossa vaarattoman näköisessä tilanteessa tuli pahaa jälkeä ja pitkä toipuminen. Näin Anna Orslahti siirtyi sairastuvalle aiemmin kaudella loukanneiden  Milla Vähälän ja Eveliina Järän seuraksi. Tähän kun lisätään vielä flunssakausi niin haasteita riittää. 

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä tunnustellen. Harmittavasti vieraat onnistuivat siirtymään 0-1 johtoon melko aikaisessa vaiheessa, kun ottelu oli vanhentunut vain kuutisen minuuttia. Pallo kimposi maalivahti Kortesmaan jalkatorjunnasta hiukan onnekkaastikin maaliin. Ensimmäisellä puoliajalla ei nähty enempää maaleja ja tauolle mentiin tiukassa 0-1 vierasjohdossa. 

Tauon jälkeen Nokian peli takkusi pahemman kerran. Ensimmäisen vaihdon aikana vieraiden annettiin iskeä kahdesti minuutin sisään ja tämän jälkeen se olikin menoa. Loppukin tekeminen sekosi täydellisesti ja pelistä tuli selviämistaistelu. Ottelun neljäsmaali muodostui eräänlaiseksi kulminaatiopisteeksi. Nokian nuori Pyykkönen eteni voimakkaasti pallon kanssa, mutta hänet revittiin kyseenalaisin ottein irti pallosta, ja riistosta käynnistyneestä hyökkäyksestä pallo verkkoon. Tämän jälkeen vieraan iskivät vielä viisi maalia kotijoukkueen jäädessä maaleitta, kun hyvistäkään paikoista ei onnistuttu pistämään palloa maaliin. Nokia pyrki myös ylivoimapelillä pääsemään vielä mukaan peliin, mutta pallon liikuttaminen oli liian varovaista ja kaukana harjoitellusta. Pisteenä iin päälle muutama paha syöttövirhe, josta kaveri armotta rankaisi. 

Ottelu ei tänäänkään kaatunut tuomarityöskentelyyn. Nokian pelaaminen oli kauttaaltaan tehotonta ja hengetöntä. Silti on mainittava, että ihan putkeen ei tuomiot tänään menneet. Sen verran heikkoa oli kotijoukkueen suorittaminen, että eiköhän vieraat olisi urakkansa ilman pientä apuakin hoidelleet. 

Ennen joulutaukoa  FC Nokia pelaa vielä kaksi peliä kotihallissa. Ensin vastaan asettuu KaDy lauantaina 11.12. klo 18.30 alkavassa iltapelissä ja lauantaian 18.12. kohdataan HIFK klo 13. 

Vaikka alkukausi on ollut ohdakkeinen ja tie kuoppainen, niin matka jatkuu. Uskomme vankasti että aurinko paistaa myös risukasaan ja töitä tekemällä tulosta alkaa syntyä. Joukkue on täynnä tarmoa ja nuoria kehittyviä pelaajia. Peli menee eteenpäin koko ajan ja tekeminen treeneissä on hyvää. Nyt keskitymme siirtämään sen hyvän myös pelikentille.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin Elli Koivula ja nälkäisimpänä Tilda Pyykkönen.

 

Kokoonpano: Emmi Kortesmaa, Marika Ropanen, Sini Sulonen, Elli Koivula, Tilda Pyykkönen, Ella Saranpää, Jonna Sulonen, Josefiina Järä, Oosa Fjäder, Krista Hakala