Naisten Ykkösessä vieraissa tappio

7.2.2022

FS Tawastia - FC Nokia/2 7-2 (3-2)

Lauantaina matkattiin Naisten Ykkösessä Parolaan FS Tawastian vieraaksi. Ottelun alku näytti vieraiden osalta hyvältä ja peliin päästiin hyvin mukaan alusta asti. Ottelun avausmaalikin nähtiin vieraiden toimesta, kun Lotta Hautamäki haastoi vahvasti oikeasta laidasta ja pelasi pallon poikittain maalin eteen, josta Lena Ojala viimeisteli ja vei vieraat 0-1 johtoon ajassa 5:54.

Harmittavasti kotijoukkue pääsi nopeasti kuittaamaan ja tasoitti tilanteeksi 1-1 ajassa 6:14. Ottelu jatkui tasaisissa merkeissä, kunnes hieman yli jakson puolivälin kotijoukkue siirtyi 2-1 johtoon. Vieraat eivät tästä häkeltyneet vaan jatkoivat hyvää tekemistään luoden paikkoja myös kotijoukkueen maalille. Työnteko palkittiin, kun Jenna Koskisen veto meni Aura Mäkisen kautta maaliin ja peli oli tasan 2-2 ajassa 18:33. 

Harmittava takaisku koettiin vielä jakson loppuun ja kotijoukkue sai uutta puhtia antaneen koppimaalin ajassa 19:36, kun se hyödynsi Nokian virheen keskialueella ja otti johtoaseman 3-2. Tauolle Tawastian maalin johdossa.

Toinen puoliaika ei sitten sujunutkaan kuten ensimmäinen ja tämä näkyi valitettavasti myös tulostaululla. Kotijoukkue sai muutaman helpon maalin heti jakson alkuun siirtyi nopeasti 5-2 johtoon. Maalit syntyivät ajassa 20:43 ja 23:42. Tämän jälkeen tilanne taas hiukan tasoittui ja aihioita maalin tekoon saatiin luotua myös toiseen päähän. Harmittavasti vain ne ratkaisevat syötöt kilpistyivät liian usein alueella olleeseen ainoaan vastustajaan ja näin ollen takaa-ajoa ei saatu käyntiin. 

Tawastia onnistui vielä kahdesti jakson lopulla ajassa 37:36 ja 39:07, kun loppukin usko tekemiseen valui teille tietämättömille. Tuloksesta huolimatta pelissä oltiin hyvin mukana, vastustaja vain rankaisi tänään hyvällä prosentilla heille annetuista paikoista ja käyttivät vieraiden virheet sumeilematta hyväkseen. Nokia ei pystynyt samaan, vaikka useamman kerran pääsikin ylivoimahyökkäykseen kotijoukkueen laiskan alaspäin pelaamisen seurauksena. Edelleen ne pienet asiat ratkaisevat pelit suuntaan tai toiseen. Paljon oli hyvää, ne matkaan mukaan ja niitä pieniä asioita hiomaan taas askeleen paremmaksi. 

Vieraiden parhaana palkittiin tänään Lena Ojala. Seuraavan kerran pisteitä jaossa lauantaina kotipelissä, kun vieraaksi saadaan LLuja Huittisista. Ottelu alkaa klo 17.00. 

Kokoonpano: Johanna Salonen, Salla Pere, Lena Ojala, Roosa Koskensalo, Aura Mäkinen, Essi Ikonen, Lotta Hautamäki, Martta Räsänen, Tea Helminen, Jenna Koskinen, Milja Puntalo, Krista Hakala

Tehot: Lena Ojala 1+0. Aura Mäkinen 1+0, Lotta Hautamäki 0+1, Jenna Koskinen 0+1