Vierasvoitto Jyväskylästä naisten Futsal-Liigassa

28.2.2022

Lauantaina Nokian naiset matkasivat Naisten Futsal Liigan otteluun Jyväskylään Kampuksen Dynamon vieraaksi, joka ennen päivän pelejä löytyi sijalta neljä tasapisteissä GFT:n kanssa, kun taas Nokia majaili sarjassa viimeisellä sijalla. Asetelmat illan otteluun olivat siis melko selkeät. Nokia sai otteluun todella hyvän alun ja tällä kertaa onnistumisia sateli myös maalien merkeissä. Ottelu ehti vanheta vain 39 sekuntia, kun Nokian prässi tuotti tulosta ja Hautanen luki peliä loistavasti tehden tärkeän syötönkatkon ja pelaten tämän jälkeen pallon S. Suloselle, joka siirsi pelivälineen helpon näköisesti kotijoukkueen maaliin taka-alueelta. Nokia nopeasti 0-1 johtoon. Nokia jatkoi vahvaa otettaan ja vyörytti painetta kotijoukkueen maalia kohti. Ajassa 4:27 J.Sulosen oivallus kulmatilanteessa tuotti tulosta, kun maalin eteen unohtunut Oosa Fjäder pääsi viimeistelemään tilanteeksi 0-2. Nokia prässäsi edelleen kovaa ja tämä tuotti vaikeuksia kotijoukkueelle. 0-3 maali syntyi ajassa 5:58, kun KaDy puolustus pyrki purkamaan painetta oman maalin edestä poikittaissyötöllä, joka napsahti suoraan M. Ropasen lapaan – ykkösellä maalin kattoon. Kotijoukkue oli pakotettu aikalisään, kun peliä oli pelattu 6 minuuttia. Nokian ote hiukan löystyi  ja pahin vyörytys hiukan herpaantui. Joukkue oli uuden asian äärellä – useamman maalin johtoasemassa heti ottelun alkuminuuteilla. Tämä hiukan sekoitti pelaajia ja loi uudenlaista painetta. Erilaisessa sarjatilanteessa kolmen maalin nopea johto varmasti vapauttaisi pelin, mutta nyt tilanne olikin aivan toinen. Kellossa 10:48, kun kotijoukkue pääsi kaventamaan tilanteeksi 1-3 Alina Niemisen maalilla kulmatilanteesta, kun Nokia puolusti tilanteen huolimattomasti. Nokia kuittasi kuitenkin takaisin, kun peliä oli pelattu reilu 17 minuuttia, kun Emiilia Syvänen avasi pitkällä Tilda Pyykköselle, joka luki pallon lentoradan oikein ja tuikkasi maasta pompanneen pallon päällään yli maalivahdin. Nokia 1-4 johtoon. Ensimmäisen puoliajan lopun huolimattomuus kostautui, kun helpon pallonhallinnan sijaan hermoiltiin ja kotijoukkue sai "pukukoppimaalin" ajassa 19:45. Pelaajien seuraaminen unohtui ja Niina Talvensaari toi kotijoukkueen jälleen kahden maalin päähän. Tauolle 2-4 lukemissa.

Toiselle jaksolle asteli jälleen nälkäinen vierasjoukkue, jolla oli pyrkimys toistaa ensimmäisen jakson liekehdintä. Jakso käynnistyikin vahvasti, kun Sini Sulosen kulmatilanteesa lähettämä pallo napsahti Koivulalle, joka sijoitti kauniisti takasivuverkkoon kulmakuvion päätteeksi. Nokia 2-5 johtoon ajassa 22:53.  Vajaa kaksi minuuttia edellisestä lisää lunta tupaan. Koivula pelasi oman pään sivurajan Syväselle, joka haltuunoton kautta lähetti pitkän pallon kohti KaDyn maalia. Pallo sujahti alakulmasta sisään ja vieraat 2-6 johtoon. Ajassa 31:27 kotijoukkue otti aikalisän ja  pyrki maalintekoon ylivoimapelillä. Tämä tuottikin maalin ajassa 33:14 kun Alina Nieminen kavensi tilanteeksi 3-6. Ottelussa ei nähty enempää maaleja, vaikka kotijoukkue sitä ylivoimalla hakikin. Tämä avasi vieraille paikkoja laittaa palloa tyhjiin, mutta maalinkehikoita lähemmäs ei päästy. Tämäkin tilanne oli vieraille melko uusi näissä karkeloissa, sillä alivoimapelaamista ei ole paljon päästy pelaamaan. Lopulta tärkeät kolme pistettä vieraille hienoin lukemin 3-6. Kotijoukkueen parhaana palkittiin Alina Nieminen ja vierailta Emiilia Syvänen.

Hyvä esitys koko joukkueelta. Loistava alku takasi hyvät alkutahdit ja kotijoukkue jäi jyrän alle heti alkumetreillä. Hienosta voitosta huolimatta parannettavaakin toki jäi, mutta nyt nautitaan voitosta. Vierailla oli mukana myös uusia kasvoja, kun muutamassa ottelussa mukana ollut nuori Essi Ikonen pääsi tänään jo moninkertaistamaan peliminuuttinsa liigassa tullessaan mukaan pelaaviin kenttiin toisella jaksolla. Nokian tehot jakaantuivat tänäänkin useammalle pelaajalle ja maalin nimiinsä markauttikin kuusi eri pelaajaa. Lisäksi saatiin hienoja onnistumisia erikoistilanteista.

Seuraavan kerran pisteistä pelataan Nokialla, kun viikon päästä lauantaina kotijoukkue saa vieraita Vaasasta. FC Sport J taistelee Nokian kanssa samoista sijoista. KaDyn voitolla Nokia nousi suoran putoajan paikalta karsijan paikalle tiputtaen Sportin viimeiseksi, joten panosta ottelusta ei puutu. Ottelu alkaa Harjuniityn hallissa klo 13.00.

Kokoonpano: Emiilia Syvänen, Marika Ropanen, Jonna Sulonen, Sini Sulonen, Elli Koivula, Sofia Hautanen, Tilda Pyykkönen, Ella Saranpää, Oosa Fjäder, Essi Ikonen

Tehot: Emiilia Syvänen 1+1, Elli Koivula 1+1, Sini Sulonen 1+1, Marika Ropanen, 1+0, Oosa Fjäder 1+0, Tilda Pyykkönen 1+0, Sofia Hautanen 0+1, Jonna Sulonen 0+1