Ykkönen päätettiin vierastappioon

6.3.2022

Ilves FS/2 - FC Nokia/2 6-2 (2-2)

Ykkösen päätöskierroksella panoksena sarjapaikka. Voitolla olisi mahdollista nousta pari sijaa ylöspäin. Suurin panos pelissä oli kuitenkin pelaajien luotto omaan ja joukkueen tekemiseen. Hyvä tekeminen treeneistä pelikentälle ilon ja pelirohkeuden kautta. 

Otteluun päästiinkin hyvin mukaan ja peli oli hyvä rytmistä, josta välittyi pelaamisen ilo. Tämä toikin toivotun tuloksen heti ottelun alkuminuuteilla, kun Lena Ojala viimeisteli pelin ensimmäisen maalin ajassa 4:36 Jenna Koskisen hienon esityön jälkeen. Johtoasemasta ei saatu kuitenkaan nauttia kauaa, kun kotijoukku tuli tasoihin ajassa 5:56 - sivurajasta onnistunut veto takakulmaan ja tilanne 1-1. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä ja molemmat joukkueet saivat rakennettua puolittaisia tilanteita, mutta ei oikein mitään todella vaarallista. Ajassa 11:30 kotijoukkue siirtyi maalinedushässäkästä 2-1 johtoon. Nokia kuittasi kuitenkin johdon hienolla Martta Räsäsen osumalla ajassa 19:48. Tauolle 2-2 tasalukemissa. Joukkue pelasi kauden parhaimman jaksonsa kauden viimeiseen otteluun. 

Hyvä tekeminen jäi kuitenkin osittain koppiin ja toinen jakso ei lähtenyt käyntiin samalla temmolla,tosin pelissä oltiin edelleen hyvin mukana ja mitään varsinaista hätää ei oikeastaan ollut. Kotijoukkue pääsi harmittavasti 3-2 johtoon ajassa 23:24. Vastaavasti Nokia ei osunut omista rakenteluistaan. N. kymmenen minuuttia edellisestä kotijoukkue osui taas siirtyen jo kahden maalin johtoon ajassa 33:09. Nokia sai edelleen luotua tilanteita tasaiseen tahtiin kotijoukkueen maalille, mutta se kuuluisa viimeistely. Hiljalleen myös usko omaa tekemiseen hiipui ja otteiden taso laski samaa tahtia kellossa kuluvien minuuttien myötä. Kotijoukkue iski vielä kahdesti ja kaunisteli lopulta lukemat selväksi 6-2 voitoksi. Kliseisesti numerot eivät tälläkään kerralla kerro totuutta kenttätapahtumista, mutta vieläkin vain maalit lasketaan ja ne jäävät näkyviin. 

Ensimmäinen puoliaika oli loistavaa tekemistä ja toinen ei sit taas ollutkaan. Sarjataulokossa jäätiin lopulta viimeiseksi. Sarjasijoitusta enemmän jäi harmittamaan se, että peleissä ei pystytty pelaamaan omalla tasolla vaan hyvä tekeminen jäi treeneihin. Potentiaalia ei saatu ulosmitattua silloin, kun olisi tarvinnut. 

Nokian parhaana palkittiin Lena Ojala. 

Kokoonpano: Julia Lahnajärvi, Josefiina Järä, Essi Ikonen, Martta Räsänen, Lena Ojala, Salla Pere, Jenna Koskinen, Milja Puntalo, Niina Klaavu, Lotta Hautamäki