Naiset taistelivat urhoollisesti Espoossa

10.2.2018

Hyvästä pelistä huolimatta kotijoukkue nappasi voiton lukemin 4-3

Sarjan kärkijoukkueeseen lukeutuvan GFT:n vieraaksi matkustanut edustusjoukkue oli jälleen kerran haastavan tilanteen edessä. Flunssat, Influenssat ja loukkaantumiset verottivat pelaajistoa rankalla kädellä ja lopulta matkaan saatiin kursittua 8 pelaajaa, kun samalle päivälle osuivat myös naisten kakkosjoukkueen pelit. 

Pelitaktiikka laadittiin ja vieraat aloittivatkin ottelun tasapainoisilla otteilla turhia höntyilemättä. Nokia onnistui rakentelemaan heti alusta asti puolittaisia tekopaikkoja, mutta pieniä jäätymisiä ratkaisujen hetkillä ja maalit jäivät syntymättä. Myös kotijoukkue onnistui rakentelemaan puolittaisia paikkoja, mutta maallin suulle palannut nuori Emmi Kortesmaa hoiteli tilanteet huolellisesti. Peli eteni hyvin tasaisissa merkeissä ja yllättäen ottelun ensimmäinen maali merkattiin FC Nokialle, kun Sulonen riisti pallon omassa päässä ja pääsi Ikosen kanssa rakentelemaan maltillisilla seinillä pallon lopulta tyhjän maalin eteen ja Ikonen siirsi pallon verkkoon ja Nokian hienosti 0-1 johtoon ( vaikkakin ottelun tiedoissa väitetään kotijoukkueen tehneen maalin 0 minuutilla, näin ei siis tapahtunut). Kotijoukkue pääsi tasoittamaan ottelun ensimmäisen puoliajan puolessa välissä, kun vieraille sattui pallon menetys puolessa kentässä ja pallo päästiin pelaamaan aivan maalin edustalle ja maaliin asti. Peli jatkui kuitenkin tasaisena vääntönä. Puolittaisia paikkoja rakennettiin puolin ja toisin. N. vartin pelin jälkeen kotijoukkue onnistui harmittavasti toistamiseen maalinteossa ja siirtyi 2-1 johtoon. Nokia otti aikalisän reilu pari minuuttia ennen loppua rauhottaakseen omaa peliään puoliajan loppua kohden. Hetkeä myöhemmin oli kotijoukkueen aikalisän vuoro. Harmittavasti aikalisää edeltäneessä tilanteessa Nokian maalivahti löi päänsä lattiaan ja joutui jättämään kentän. Kylmän viileästi Viren veti liivin päällensä ja asettui tolppien väliin. Kotijoukkue onnistuikin vielä viimeisellä minuutilla maalinteossa ja harmittavasti pallo pomppi maaliin Virenin jalkatorjunta yrityksen kautta. Tauolle mentiin kotijoukkueen 3-1 johdossa. 

Tauolta palasi rauhallisen oloinen joukkue vaikkakin Viren joutui jatkamaan ottelua tolppien välissä, kun Kortesmaa ei enää kyennyt pelaamaan ja näin ollen Nokian vaihtopelaajamäärä kutistui kahteen. Tämän ei annettu lannistaa, vaan aina tilaisuuden tullen pakotettiin kotijoukkue puolustuskannalle pelaten ylivoimaa. Ajassa 22' onnistui Rantonen kaventamaan tilanteeksi 2-3 hyvän taistelun päätteeksi. Toisen puoliajan puolivälin paikkeilla vieraat hiukan hengähtivät aikalisän turvin ja pääsivät samalla rauhassa miettimään vapaapotkuaan. Virenin veto kuitenkin selvästi yli maalin. Kun ottelua oli pelattu n. 33 minuuttia kolahti Lehtosen tulinen veto tolppaan joten tasoitusmaali oli todella lähellä. Harmituksesta selvittiin kuitenkin nopeasti ja Lehtosen seuraava yritys tuotti tulosta ja pallo löysi tiensä verkon perille. Ottelu oli tasan tilanteessa 3-3. Kotijoukkue turvautui aikalisään ajassa 38' ja lähti hakemaan voittoa yv- pelaamisella. Nokia pyrki pitämään puolustuksen tiiviinä ja hakemaan mahdollisuutta katkoon ja mahdollisuuteen vetää pallo tyhjyyttään ammottavaan maaliin. Ikonen onnistuikin saamaan kesken kotijoukkueen pallon siirtelyn jalkansa pallon tielle ja katkaisemaan syötöön. Harmittavasti jalka osui palloon huonosti ja sen sijaan, että Ikonen olisi päässyt kokeilemaan tyhjiin vetämistä, kaatui hän lyöden päänsä lattiaa ja jälleen yksi pelaaja vähemmän. Nokia taisteli hyvin. Viimeisellä peliminuutilla Koivula pääsi laidassa kiinni palloon, mutta ollessaan huonossa asennossa menetti tasapainonsa eikä päässyt hänkään kokeilemaan tyhjiin laittoa. Sen sijaan seuraavasta tilanteesta kotijoukkue onnistui hyvillä syötöillä pelaamaan pallon maalin eteen, josta se saatiin siirrettyä maaliin ja kotijoukkue siirtyi 4-3 johtoon harmittavasti puoli minuuttia ennen loppua. Nokia lähti hakemaan vielä tasoitusta ylivoimalla ja onnistuikin rakentamaan maukkaan paikan Lehtoselle, joka pääsi vetämään pallon kohti maalia. GFT:n maalivahti oli kuitenkin maalillaan tarkkana ja onnistui ulostulollaan peittämään vetokulman riittävän pieneksi ja torjumaan joukkueelleen pisteet. Ottelu päätty kotijoukkueen 4-3 voittoon. 

Nokialta hyvä peli haastavista lähtökohdista huolimatta - selvästi yksi kauden parhaista. Huolimatta usean pelaajan poissaolosta ja maalivahdin loukkaantumisesta pelin puolessa välissä, pystyttiin taasapainoiseen esitykseen ja haastettiin sarjakärkeen siirtynyt joukkue. Kohtuullista olisi ollut edes sen yhden pisteen kotiintuominen, mutta kun ei niin ei. Pelaajat venyivät hyviin suorituksiin ja pelifiilis joukkueella oli loistava. Kentällä oli yhtenäinen joukkue. Nokian parhaana palkittiin Ella Lehtonen. 

Seuraavan kerran Nokian naiset taistelevat pisteistä Kauppi Centerissä 22.2. ja vastassa on Ilves. 

Kokoonpano: Emmi Kortesmaa, Erika Lahtinen, Ella Lehtonen, Oona Ikonen, Senni Viren, Jenni Rantonen, Sini Sulonen, Elli Koivula

7' 0-1 Oona Ikonen ( Sini Sulonen)

10' 1-1

14' 2-1

19' 3-1

22' 3-2 Jenni Rantonen

34' 3-3 Ela Lehtonen

39' 4-3